Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Müzesi ve Kütüphanesi Açıldı

Emre Arolat Architects tasarımı Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Müzesi ve Kütüphanesi 4 Aralık Pazar günü açıldı.

Kayseri’deki Abdullah Gül Üniversitesi’nin Sümer Kampüsü’nde bulunan Abdullah Gül Müzesi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı. Müzenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde siyasi tarih müze geleneği yavaş yavaş oluşmaya başladı. Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesini bu geleneğin en önemli temsilcisi olarak görüyorum. Cumhurbaşkanlığı olarak arzu edilirse eski cumhurbaşkanları için oluşturulacak tüm müzeleri destekliyoruz” dedi.

ABDULLAH GÜL: “TÜRKİYE TARİHİNİ BURADA GÖREBİLİRLER”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasında “Burası sadece şahsımla ilgili müze olmanın ötesinde bir siyasi tarih müzesi olarak da düşündük. Bu müzeyi gezenler kısa süre içinde Türkiye tarihini burada görebilirler. Acı tatlı günlerimizi, sıkıntılarımızı görebilirler. Daha sonra da benimle ilgili bölümler var. Benim siyaset tarzımı, öne çıkarttığım konuları, liderlik yaptığım değerleri de bu müze örnek olarak sunmaktadır. Her ne kadar benim ismimi taşıyorsa da hepimizin hatıralarını yansıtmakta. 50 yıla yaklaşıyor tanışmamız. Dolayısıyla hükümet içindeki bütün faaliyetlerimiz, sıkıntılı günlerimiz, AK Parti’yi kuruş yıllarımız, başımızdan geçen bütün dönemler burada var. Omuz omuza hep beraber siyaset yaptığımız bütün arkadaşlarımızın hatıraları bu müzede yansıtılmaya çalışıldı.” dedi.

MÜZE 9 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

“Bugün açılışını yaptığımız Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi yakın tarihimizde çok önemli hizmetlerde bulunmuş devlet adamlarına devletimizin bir cemilesidir. Bu müze aynı zamanda Türkiye’nin siyasi tarih müzesi olma özelliğini de taşıyor. Müzede Türkiye siyasi tarihi en güzel şekilde anlatılmış. Gençlerimize, gelecek kuşaklara geçmişte yaşanan acı olayları, güzel olayları hatırlatmak, geleceğimizi daha sağlıklı inşa etmek için buna benzer eserlere daha fazla ihtiyaç vardır. Diğer yandan Sayın Abdullah Gül’ün hayatı ve siyasette izlediği yol kapsamlı bir şekilde yer almaktadır. Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi ülkemizde az bulunan tematik müzelerden ve kütüphanelerden bir tanesi olmaya adaydır. 9 bölümden oluşan müzede demokrasi ile örülmüş bir hayat gibi bölümler de yer almaktadır. Bilim adamlarına hizmet edecek belge, bilgi ve fotoğraflara da araştırmalar için yer verilecektir. Ziyaretçiler burada demokrasi tarihimizdeki önemli bir kesite şahitlik edeceklerdir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın