Yandex’in St. Petersburg’daki Sıradışı Ofisi

Rusya'da bulunan Za Bor Architects, Rusya'nın en büyük internet arama motoru şirketi Yandex'in yeni St. Petersburg ofislerinin tasarımını yaptı.

Ofisler 200 m’lik ekranlar ve müzik butonlarının olduğu uzun bir koridor çevresinde konumlandırılmış. Proje mimarları Peter Zaytsev ve Arseniy Borisenko, kendileri için birinci zorluğun merkezi bir koridor ekseni boyunca uzanmış çok karmaşık bir alanı düzenlemek, ikinci zorluğun ise gösterişli ve etkileyici ofis yapmak olduğunu ifade ediyorlar. Bunun yanı sıra, Yandex’in şu anda Rusya’nın en büyük arama motoru olduğunu, mekanda bir misafir olma izlenimi vermek istediklerini ve ayrıca projenin Google, Facebook ve Skype gibi diğer teknoloji şirketlerinin ofislerinin iç özelliklerini de taşıdığını söylüyorlar.

Peter Zaytsev ve Arseniy Borisenko, uzun bir düşünceden sonra toplantı hücreleri, çalışma alanları ve koridor boyunca yer alan sıradışı nesneler içeren çift yüklü zon kullanmaya karar verdi. Sıradışı nesnelerin tamamı belirli bir fonksiyon anlamına geliyor. Bir baskı istasyonu büyük bir soğanlı saat altına gizlenmiş ve toplantı odaları kurdele benzeri şekiller ve renkli perdeler ile çerçevelenmiş. Tasarım teknojisi ile yapılmış 3D nesnelerin zorluk yaratmadığı, öte yandan orijinal “bıçak” izlenimi oluşturan tavanları yapmanın oldukça zor olduğu ifade ediliyor. Resepsiyon masası, bir bilgisayarda kullanıcı adı ve şifrenin girildiği bir metin kutusuna benziyor.

Yandex ofisleri 24 saat aktif olduğu için, projede rekreasyon alanları oldukça çeşitli. Proje çalışma alanlarının yanı sıra, spor salonu, kafeterya, duş ve kahve noktaları içeriyor. Ayrıca iki konferans salonu ve Herman Miller ve Walter Knoll sistemleri ile donatılmış çalışma alanlarıda düşünüldüğünde, proje çalışanlar için iyi vakit, misafirler için cazibe mekanı oluyor. Parlak renkler ofis personelini motive edip misafirlere rehberlik ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın