Arkitema Architects, Sürdürülebilir Sahil Evleri Projesi ile Ödül Kazandı

Danimarka'nın en büyük 4 mimarlık firması, Danimarka'nın değerli sahil arazisine yönelik fikirlerini ortaya koymak üzere davet edildi.

İçlerinden Arkitema Architects, “Kronborg Stranby” projeleri ile ödül aldılar. BIG, Henning Larsen Architects ve Vilhelm Lauritzen Architects ofisleri ile yarışan Arkitema projesinde, muhteşem manzara ve doğal ışıkla destekli şık ve basit ahşap evler önerdi. Eğilimli çatılar, malzemeler ile tüm tasarım, alanın deniz kimliğinden kaynaklandı.

Proje alanı, Kronbog Kalesi’nin sağından uzanan kumsal üzerinde konumlanıyor. Sahil kesimi konutları, meşhur kale ve İsveç peyzajı ile müthiş bir okyanus manzarasına sahip olacak. Proje kapsamında 3 farklı tipten oluşan 100-150 konut yaratılacak. Bu konut tipleri sahil villaları, sahil evleri ve kasaba evleri olarak adlandırılıyor. Villalar, 2 ya da 3 katlı evlerden daha geniş olarak ilk yapılaşmada konumlanıyor. Sahil evleri ise ikinci yapılaşma alanında daha küçük evler şeklinde tasarlanıyor. Son olarak kasaba evleri de, teras ve balkonları ile çok ailelik konutlar şeklinde 6 katlı apartman daireleri olarak öneriliyor. Bu şekilde ahşap evler, farklı açılarda konumlanmış oluyor ve bu küçük yerleşim, samimi mekanları ile çok canlı gözükeceğe benziyor.

Estetik, sosyal, ekonomik ve enerji bakımından sürdürülebilir alan, Kronborg Strandby’ın tüm önemli parçalarını oluşturuyor. Her bir ev, gün ışığı ve manzara faktörleri ile güneş enerjisi sistemine ideal eğimli çatılar tasarımda göz önüne alınarak, sağlam malzemelerle inşa edilecek. Yargı, kazanan bu projeye yönelik çok hevesli ve projeyi şu şekilde yorumluyor: “Alan planı, mimari ve evlerin kişisel düzenlemesi, birbirleriyle uyumlu bir şekilde kurgulanarak, sempatik bir konut gelişimini tetikliyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın