Londra’da Muhteşem Kapanış

27 Temmuz- 13 Ağustos 2012 tarihlerinde Londra'da yapılan 2012 Yaz Olimpiyatları görkemli bir kapanış töreni ile sona erdi.

15 günlük bir maratonun ardından 2012 Londra Olimpiyat Oyunları dün akşam son buldu. 27 Temmuz 2012’de görkemli bir açılış töreni ile başlayan Olimpiyat Oyunları’nın kapanış töreni de bir o kadar renkli ve eğlenceliydi. Birçok performansın sergilendiği gecede renkli ve kalabalık sahne tasarımı oldukça dikkat çekiciydi. 4.000’den fazla performans sanatçısının sahnede olduğu gecede Pet Shop Boys, The Who, Muse, Madness, George Michael, Spice Girls, Take That, Annie Lennox gibi dünyaca ünlü İngiliz sanatçılar da yer aldı.

Sahne ve kostüm tasarımcısı Es Devlin’in tasarımı ile oluşturulan sahnede kapanış töreni sanat yönetmeni Kim Gavin ve mimar Mark Fisher tarafından yönetildi. London Eye’dan, Big Ben Saat Kulesi’ne, Londra köprülerinden Norman Foster tarafından tasarlanan Swiss Re Tower’a kadar Londra’nın tüm simgelerinin bir araya getirildiği sahnenin bütünü ise Birleşik Krallık bayrağı görünümündeydi.

Etiketler

1 Yorum

  • firat-seymen says:

    Spor aşığı bir arkadaşımın facebook hesabından direk alıntılıyorum:

    “Az önce Londra Olimpiyat Stadı’nın çimlerinde 100 kusür milleti kraliyet bayrağı altında hizaya çekmiş, onlara son bir numarasını daha göstermiş, geleceği kent müzelerine mahkum bir topluluğun o bayrağın ortasında, kölesi saydığı o insanlarla dalga geçer gibi, John Lennon’dan İmagine’ı dinlettiğine tanık olduk.

    Sahtekarlar! Sizin çağınız sona erdi, eriyor. Bunu biliyorsunuz.”

    Hislere tercüman.

Bir yanıt yazın