Sultan İstanbul için göreve hazır

Türkan Şoray, İstanbul için görev verilirse yapabileceğini; zaman zaman toplu taşım araçlarını tercih ettiğini söyledi.

Sinema sanatçısı Türkan Şoray, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı belediyenin Saraçhane’deki binasında ziyaret etti. Topbaş ile Şoray, yaklaşık bir saat süren baş başa görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sinemanın sultanı Türkan Şoray’ın, Türk sinemasında ve sanatında nadide insanlardan biri olduğunu vurgulayan Topbaş, Şoray’a, ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Topbaş’ın, kentsel dönüşüm gibi İstanbul için çok güzel faaliyetlerde bulunduğunu ve bunları yakinen takip ettiğini belirten Şoray, ”Güzel İstanbulumuz’da gerektiği şekilde dönüşüm yapılıyor. Kentsel dönüşüm bir yenilik. En önemlisi deprem riskinin önlenmesi. Bu, birkaç yıl sürer. İstanbulumuz’u çok seviyoruz ve çok güzel olmasını istiyoruz. İstanbul, kentsel dönüşümle yepyeni bir çehre kazanacak. İstanbul aşığı olarak çok mutluyum. Bu iyi bir netice olacak” ifadelerini kullandı.

Toplu taşıma araçlarını kullanıyorum

Şoray, 2013 yılında hizmete açılacak Marmaray’ı çok merak ettiğini belirterek, ”Trafik çok olduğu zaman toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Çok rahat oluyor. Onu da Başkan ile konuştuk, trafikte çok bekleniyor. Başkanımızın bütün gücüyle kendini buna yoğunlaştırdığını biliyoruz. Yurt dışında da trafik var ama bizde olmayacak inşallah. İstanbul için güzel bilgiler aldık, çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Evime ‘Depreme dayanıklı mı?’ diye baktıracağım

Şoray, depreme dayanıklık konusunda bilinçli olmak gerektiğini vurgulayarak, ”Ben de evime ‘Depreme dayanıklı mı?’ diye baktıracağım” dedi.

Türkan Şoray, bir gazetecinin ”Siyasete girmeyi, Fatma Girik gibi belediye başkanı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ”Yok. Belediye başkanımızdan o kadar memnunuz ki… Ama İstanbul için bir görev verilirse belki yapabilirim” cevabını verdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın