Sınırları Zorlayan Sınır Kapısı

Gürcistan'da Luka Machablishvili tarafından Ermenistan sınırında tasarlanan kontrol noktası art arda sıralanan burulmuş betonarme formlardan oluşuyor.

Trafiği, iki yönde toplam 8 şeride bölecek ve 100 metre uzunluğunda olacak olan strüktürün yapımına başlandı.

Binanın iki ucunda bulunan iki katlı personel kısmını çevreleyen renkli cam paneller betonarme plakaların arasını dolduruyor.

Luka Machablishvili tarafından yapılan proje tanımı şu şekilde:

Ninotsminda Gümrük Terminali 39,4 x 107,5 metre boyutlarında, toplam alanı 1,78 hektarlık, iki katlı bina eski gümrük binasıyla sınır arasına konumlanıyor.

Proje, kullanıcılar için maksimum konfor sağlamak için görsel ve fonksiyonel açıdan tüm modern ve zorunlu gereksinimleri göz önünde bulunduruyor.

Cepheye görsel olarak bakıldığında bina, belirli bir aks etrafında döndürülerek oluşmuş bir form etkisi yaratan üç boyutlu modern ve kavramsal elemanları da barındırıyor.

Mimari çözüm binayı, hareketin dinamik döngüsüne ve gümrük terminalinin hareketine cevap veren, statik-dinamik bir konuma getiriyor.

Projede kullanılan malzemeler modern malzemelerden seçildi.

Her cephede metal paneller, renkli camlı pencereler, siyah aluminyum profiller, iç ve dışarıda yüksek kalitede aydınlatma gibi boyutlu malzemeler kullanılıyor.

Bina düz çatısı ve kemerli zeminiyle betonarme karkas bir yapı.

Etiketler

Bir yanıt yazın