Emre Arolat Editörlüğünde “Yıldız Falı/Horoscope” Başlıklı “New City Reader”

Ön etkinliklerine tüm hızıyla devam eden İstanbul Tasarım Bienali, "New City Reader" gazetesi ile sokaklara yayılıyor. Bu sayıda Uğur Tanyeli, Korhan Gümüş, Levent Şentürk ve Murat Güvenç'in yazıları da yer alıyor.

İstanbul’un ilk Tasarım Bienali, İKSV tarafından, Eren Holding, Koray Şirketler Topluluğu, Vestel ve VitrA eş sponsorluğunda 13 Ekim–12 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bienalin sonuna kadar, düzenli aralıklarla yayınlanarak, şehrin farklı noktalarına asılan ya da dağıtılan “New City Reader” gazetesinin farklı başlıklarla hazırlanan her sayısında, kent, mimari ve kamusal alana dair makaleler yer alıyor.

İlk kez Mayıs ayında yayınlanan “New City Reader” gazetesinin 30 Temmuz tarihli “Yıldız Falı / Horoscope” başlıklı son sayısının konuk editörlüğünü İstanbul Tasarım Bienali küratörlerinden Emre Arolat üstlendi. Mimar ve yazar Levent Şentürk, kent sosyoloğu Murat Güvenç, mimarlık tarihçisi ve eleştirmen Uğur Tanyeli ile mimar ve kent aktivisti Korhan Gümüş’ün yazılarının yer aldığı “Yıldız Falı / Horoscope” sayısında, yazarlar burçlardan da ilham alarak, “musibet, koreoskop, mükemmellik, mükemmelliyetsizlik” gibi kavramlar üzerinden kentleşme ve metropolleşmenin geleceğine doğru “derin bir bakış” yöneltiyor.

Emre Arolat bu sayıda “Musibet” başlıklı yazısı ile İstanbul’un nabzını tutarken, Levent Şentürk, “Yengeç Baladı” isimli fabl ile şehrin absürd bir tablosunu çiziyor. Diğer yandan Murat Güvenç, geleceğin mekanlarını gösteren bir “Koreoskop” üretmeyi öneriyor. Uğur Tanyeli ise Doğu-Batı dikotomisi içinde mükemmeliyetsizlik sorunsalını irdeliyor. Son olarak da Korhan Gümüş, tasarımda dönüşüm dinamiklerini incelediği bir yazı ile gazeteye katkı sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın