Çamlıca Camisi Mimari Proje Yarışması Açıldı

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından "İstanbul Çamlıca Camii Mimari Proje Yarışması" ilan edildi.

Yarışmanın amacı, “İstanbul’un silüetine ve kent dokusuna uygun, Osmanlı Türk mimari üslubunu yansıtacak, gelenekten geleceğe uzanacak, Kültürümüzün gelenek zincirine orijinal yeni bir halka ilave edecek, İstanbul’ a değer katacak ve İstanbul’un sembollerinden biri olacak camii projesi tasarlamak” olarak ifade edildi.

Yarışmanın jüri üyeleri Muharrem Hilmi Şenalp, Mehmet Ali Kahraman, Ayşe Çalkan, Suphi Saatçi, Nazlı Ferah Akıncı, Hilmi Şenalp (Y. Mimar)Mehmet Erdal ve Hicran Çakmak’tan oluşuyor.

Yarışmada projelerin son teslim tarihi 3 Eylül 2012 olarak belirlendi. Yarışma hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Etiketler

3 yorum

  • bay-cambaz says:

    Muvafakatname, bildiğim, oda numarası, adı sanı belli olan birine verilebilir, öyle daha kim olduğu belli olmadan genel şekilde verilebiliyor mu bu belge?

    Ayrıca daha işin başından “asgari ücretten minimum %40 indirim yapacaksınız” demekte şahane olmuş doğrusu.

    Bir iş görüşmesinde bu şartnamede yazılanlar gibi bir müteahhit otursa karşıma, ilk aklıma gelecek şey, bu adam fikri alıp, neredeyse asgari ücretin kdv si fiyatına merdiven altı bir büroya çizdirecek olurdu.

    Ama bu zihniyetin ulusal bir yarışma açacak hale gelebileceğini hiç sanmazdım, o da oldu, tam oldu memleket 🙂

  • p-bade-becit-coskun says:

    Yarışmaya katılanlardan hangilerinin dikkate alınacağı belli zaten… Ayrıca amaç nedir? Her gördüğümüz boşluğa ,yeşilliğe bir cami yapmak mı? Arap ülkelerinde bile bu sıklıkta cami yok biliyorsunuz değil mi? Camiler dini yapılardır, süs ve gösteriş aracı değil… Osmanlı devrini de geçiyoruz yavaş yavaş! Aç insanlar var sokaklarda,evsiz,geçim sıkıntısı çeken , işsiz madem bu denli para var onlara faydalı olunsa…
    Tabii bir de şu yönü var, kamu arazilerine önce cami yapılır sonra o bölge imara açılır cami yıkılmaz ya ,etrafındaki gecekondularda imarlanır,yeni mahalleler açılır,sonra büyür onlar ilçe olur ki oy getirsin yani…Allah Yeşili Ağacı arayacağımız günleri göstermesin İnşallah!

  • halil-sonmez says:

    KESİN PROJE ZATEN HAZIRDIR YARIŞMADA HİKAYE OLAYI KILIFLANDIRMA AMAÇLIDIR PES YANİ EL İNSAF MÜSLÜMAN İNSANLARA YAKIŞAN BİR GÜYA YARIŞMA 🙂

Bir yanıt yazın