Çukurova Belediyesi Çağdaş Hizmet Binasına Kavuşuyor

Çukurova Belediyesi'nin yeni hizmet binası için yapılan ihale KİK'ten onay aldı.

Çukurova Belediyesi Başkan Vekili Ekrem Kandemir, KİK’in gerekçeli kararını açıklanmasının ardından yer teslimi yaparak en kısa sürede yeni hizmet binasının temelini atacaklarını söyledi.

Özet Karar Açıklandı
Çukurova Belediyesi’nin yeni hizmet binası için nihayet sona yaklaşıldı. Eski adı Sülüklüpınar olan Kurtuluş Parkı’nda inşa edilecek olan Çukurova Belediyesi’nin yeni hizmet binası için yapılan ihale KİK tarafından onaylandı. İhaleyle ilgili özet kararını açıklayan KİK’in gerekçeli kararını açıklamasının ardından ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacağı ve en kısa zamanda hizmet binasının temelinin atılacağı öğrenildi.

1 Yyılda Tamamlanacak
Yer tesliminden itibaren 1 yıl içinde tamamlanacak olan Çukurova Belediyesi hizmet binası ve kültür merkezi farklı mimari yapısıyla Çukurova’ya yakışır çağdaş bir kimliğe sahip olacak. Mevcut haliyle ihtiyaçlara cevap vermeyen ve farklı bölgelerdeki birimlerle Çukurova halkına hizmet vermeye çalışan Çukurova Belediyesi, yeni hizmet binasıyla vatandaşa daha hızlı ve çağdaş hizmet sunma fırsatı yakalayacak.

KİK İtirazı Reddetti
Çukurova Belediyesi Başkan Vekili Ekrem Kandemir, zorlu bir sürecin ardından yeni hizmet binası için nihayet sona gelindiğini söyledi. Çukurova Belediyesi’nin yeni hizmet binası için açılan ihaleye 6 firma girdiğini belirten Kandemir, “İhale en uygun teklifi veren firmada kaldı. Ancak diğer firmaların yaptığı itiraz üzerine inceleme yapan KİK işlemleri doğru buldu. İtirazı redderek özet kararını yayınladı” dedi.

Ay Sonunu Bulur
KİK’in gerekçeli kararını açıklamasının ardından ihaleyi alan firmaya sözleşme çağrısı yapacaklarını ifade eden Çukurova Belediyesi Başkan Vekili Ekrem Kandemir, “Sözleşmenin ardından firmaya yer teslimi yaparak, yeni hizmet binamızın temelini atacağız. Tahmini olarak ay sonunda Çukurova Belediyesi’nin vatandaşa daha çağdaş ve kaliteli hizmet sunacağı yeni binasının temelini atmış oluruz” diye konuştu.

Büyükşehir’den 40 Dönüm
Ekrem Kandemir, yüzölçümü 90 dönüm olan bölgede, hizmet binası ve kültür merkezinin 26 bin metrekare üzerine kurulacağını, kalan bölgenin yeşil alan olarak düzenleneceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine ait olan 40 dönüm araziyi de parka dahil ettiğini belirten Kandemir, “Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Zihni Aldırmaz ve meclis üyeleri bu anlamda hizmet binamızın yapılmasında katkı koydular” dedi.

Kentin Prestiji Olacak
Başkan Vekili Ekrem Kandemir, yer tesliminden itibaren 1 yıl içerisinde tamamlanacak olan hizmet binasının farklı mimarisiyle ilçeye ayrı bir zenginlik katacağını da söyledi. Hizmet binasının 4 katlı ve uzay çatılı olacağını belirten Kandemir, “Parkın görüntüsünü bozmayacak. Belediye hizmet binası, kültür merkezi, geniş otoparkı ve örnek peyzaj çalışmasıyla Adana’nın en prestijli binası olacak” diye konuştu.

Göçebe Gibiydik
Mevcut hizmet binasının fiziki anlamda yetersiz olduğunu ve prefabrik binalarda hizmet verilmeye çalışıldığını belirten Kandemir, “Adeta göçebe gibiyiz. Farklı binalarda hizmet verilmesinden ötürü yaşanan sıkıntılarımız var. Ancak biz bu sıkıntıları vatandaşa hissettirmeden hizmet üretme mücadelesini veriyoruz. Yeni binamızın hizmete girmesiyle Çukurova halkına daha çağdaş bir ortamda hizmet sunacağız” dedi.

Çukurovalı Memnun
Asfalt çalışmaları hakkında da bilgi veren Ekrem Kandemir, bugüne kadar vatandaşın sorununu çözmek için altyapısı tamamlanmamış sokaklarda yama çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kandemir, altyapısı biten, tekrar kazılma ihtimali olmayan sokaklarda ise eski asfaltı kazıyarak 8 santim asfalt döşediklerini kaydetti. Kandemir, “Göstermelik asfalt yapmıyoruz. Çukurova halkı da bunun farkında, çalışmalardan oldukça memnun” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın