Forum Gaziantep 2013’te Kapılarını Açıyor

Multi Development Türkiye, Güneydoğu'daki ilk projesini Gaziantep'te açıyor.

2013 Eylül ayında açılacak olan Forum Gaziantep, tarihi kent merkezi ve yeni yerleşim alanlarının birleşim noktasındaki konumu ile Gaziantep’in en prestijli ve güçlü çekim merkezi olacak. 44.500 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Forum Gaziantep’in %60’ı şimdiden kiralandı.

Gaziantep’in ardından yatırımlarını sürdürecek olan Multi Development Türkiye, Forum Adana, Forum Diyarbakır ve Forum Çanakkale ile geliştirme aşamasında olan Forum Çorum ve Forum Elazığ projeleriyle Anadolu’ya yaklaşık toplam 1 milyar euro yatırım yapacak. Aktif ve yeni projelerle Multi Development Türkiye’nin toplam yatırım değeri 4.2 milyar euro ya ulaşacak.

Türkiye’deki Forum Alışveriş Merkezlerini çatısı altında bulunduran Multi Development Türkiye, 6 yeni projesi ile Türkiye’nin 6 kentini daha Forum markası ile tanıştırırken, ilk yatırımını Forum Gaziantep ile Güneydoğu’da yapacak.

Düzenlenen basın toplantısıyla yeni projelerini açıklayan Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, uzun süredir çalışmalarını yürüttükleri Forum Gaziantep projesi ile Güneydoğu’ya Forum markasını ve hizmet üstünlüğünü götürecek olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Anadolu’daki potansiyelin çok önemli olduğuna dikkat çeken Belgü, “Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu zengin toprakları işlemek de yeşertmek de bizim işimiz. O nedenle Multi olarak, yeni projelerimizle yüzümüzü Anadolu’ya döndük. Tüm alışveriş merkezleri yatırımlarında olduğu gibi biz de projelerimizi bankalardan sağladığımız finansal desteklerle hayata geçiriyoruz. Güneydoğu Anadolu’daki ilk yatırımımız olan Forum Gaziantep için Finansbank ile iyi bir ortaklık kurarak, bölgenin başarılı projelerinden birini yaratmak üzere birlikte yola çıktık ” dedi.

Forum Gaziantep, Multi’nin Güneydoğu’daki ilk projesi
Ekonomik yapısı, tarihi zenginlikleri, turizm potansiyeli, üniversitesi ve büyükşehir statüsü ile Gaziantep’in Türkiye’nin en büyük ve değerli şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Belgü, “GAP’ın kapısı konumunda bulunan şehir, çevresindeki 18 ili de ekonomik olarak etkisi altında tutuyor. Forum Gaziantep olarak, şehir ve kültür ile birebir uyumlu geliştirmekte olduğumuz projemizle, bu bölgedeki gelişimin bir parçası olmaktan mutluluk duymaktayız. Forum Gaziantep, Multi’nin Güneydoğu’daki ilk projesi olacak. Ardından Forum Diyarbakır ile bölgeye yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Gaziantep’teki kentsel dönüşümün simgesi Forum Gaziantep olacak
Son yıllarda Gaziantep’in bir değişim süreci geçirdiğine dikkat çeken Hulusi Belgü, “Böylesi büyük ve zenginliklerle dolu bir kentin ihtiyaçlarının farkındayız. Özellikle son dönemde hızlı bir kentsel dönüşüm süreci yaşayan Gaziantep’in, modern yapılanmalara ve kenti geleceğe taşıyacak projelere ihtiyacı var. 2013 eylül ayında açılması planlanan Forum Gaziantep de bu süreçte Gaziantep’in öncü projesi olacak” açıklamasında bulundu.

Forum Gaziantep’in %60’ı şimdiden kiralandı
Ulusal ve uluslararası zengin marka karması, bulunduğu kente değer katan etkinlikleri ve modern yaşam alanlarıyla Forum alışveriş merkezlerinin en yüksek ziyaret oranlarına sahip olduğunu ifade eden Belgü, “Forum alışveriş merkezlerinin yüksek ziyaret oranı, AVM’deki markalar için de büyük önem taşıyor. Bu nedenle henüz inşaat aşamasındaki Forum Gaziantep’in 44.500m2 kiralanabilir alanının %60’ı şimdiden kiralanmış durumda. Ulusal ve uluslararası en beğenilen markalar, tüm zenginliğiyle Forum Gaziantep’te yer alacak. Çok salonlu sinema kompleksi, eğlence alanları, süpermarket, yapı market ve restoranları ile Gaziantep’in alışveriş ve sosyal yaşamının kalbi haline gelecek olan Forum Gaziantep, kentin yerel mimari detaylarından da esinlenilen modern tasarımıyla da ferah ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunacak” dedi.

Mükemmel lokasyonla kentin kalbi Forum Gaziantep’te atacak
120 milyon euro yatırım ile hayata geçirilecek Forum Gaziantep, tarihi kent merkezi ve yeni yerleşim alanlarının birleşim noktasında, kentin kalbinde yer alıyor. Gaziantep çevresinde yer alan konut, alışveriş alanları, tren istasyonu, kamu binaları, stadyum, mozaik müzeleri ile yoğun bir araç ve yaya trafiğinin olduğu konumuyla mükemmel bir erişilebilirliğe sahip. Bu özelliğiyle şehrin tümüne hakim olan Forum Gaziantep, kentin en prestijli ve güçlü çekim merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor.

Gaziantep’in ardından 5 proje daha kapıda
Multi Development Türkiye yatırımları Adana, Diyarbakır ve Çanakkale, sonrasında Çorum ve Elazığ’da açılacak 5 Forum projesi ile devam edecek. Forum Gaziantep’in açılışının ardından yeni projeleri önümüzdeki yıllarda aktif hale getirmeyi planladıklarını belirten Belgü, “Projelerimizi hayata geçirdikten sonra yaklaşık 1 milyon metrekare toplam kiralanabilir alanda 2.615 mağazaya ulaşacağız. Bu da sektörün yaklaşık %15’ine denk geliyor. Ekonomik anlamda ise Multi olarak yaklaşık 1 milyar euro daha yatırım gerçekleştirmiş olacağız ve toplam yatırımımız 4.2 milyar euroya ulaşacak. Bu miktarda yatırım aynı zamanda istihdam demek, ekonomik canlanma demek. Geliştireceğimiz 6 yeni proje ile yaklaşık 9.500 kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Bununla birlikte, tüm Forum Alışveriş Merkezleri’nde ortalama 35 bin kişiye ekonomik olarak destek sağlamak bizim için çok gurur verici. Diğer iş kollarıyla birlikte şehirlere getireceği ekonomik canlılık ise paha biçilmez nitelikte” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın