Manisa Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin Yapım Protokolü İmzalandı

Ertuğrul Günay Manisa'da sponsor desteği ile yaptırılacak olan arkeoloji ve etnografya müzesi için İl Özel İdaresince tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak valilik binasında düzenlenen müze yapımı protokol imza törenine katıldı.

Bakan Günay törende yaptığı konuşmada, 5 yıla yaklaşan bakanlık görev süresinde en heyecanlı anlarından birini yaşadığını ifade ederek, ”Manisa’nın böyle bir müzeye ihtiyacı vardı” dedi.

Türkiye’nin çok engin ve çok zengin arkeolojik alanlara sahip olduğunu dile getiren Günay müzeler konusunda bir yandan Ankara, İstanbul, Antalya’daki mevcut eski müzeleri iyileştirdiklerini, bir yandan da Akhisar’da, Gaziantep’te, Hatay’da, Bafra’da, Urfa’da yeni müzeler yaptıklarını, yaptıkları müzelerin dünya çapında büyük projeler olduğunu dile getirdi.

Manisa’da yaptıkları gibi sponsorluk desteğiyle Eskişehir’de Eti Arkeoloji Müzesi’ni açtıklarını kaydeden Günay Gaziantep’te dünyanın en büyük mozaik müzesini oluşturduklarına ve son 4-5 yıl içinde 4 binden fazla eserimizi dünya müzelerinden ve koleksiyonlarından geri topladıklarına dikkat çekerek ”Yakın tarihlerde göreceksiniz, İngiltere’den, Amerika’dan başka yerlerden yeni eserlerin Türkiye’ye döndüğüne tanık olacaksınız” dedi.

Çatalhöyük’ün UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesine girmesine de değinen Günay, bu alanların daha önce Türkiye’de unutulduğunu, bundan sonra her yıl yeni yerlerin listeye girmesi için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

”Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi” adını taşıyacak müzenin yapımına ilişkin protokol, Bakan Günay, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve sponsor firma olan Anemon Oteller zincirinin sahibi İsmail Akcura tarafından imza altına alındı.

Etiketler

Bir yanıt yazın