Audi Urban Future Award’da İstanbul’u Superpool Temsil Ediyor!

Audi Urban Future Award ile ilgili 3 Temmuz 2012 Salı günü Superpool'un Karaköy'deki ofisinde bir toplantı düzenlendi.

Toplantının başında Audi takımı neden şirketin “kent”le ilgilendiğini açıkladı. Artık şehirlerin araçlar tarafından şekillendiriliyor oluşu belki de en haklı neden olarak gösterildi. Bu yolda ilerlerken Audi’nin 2011 yılında Frankfurt’ta düzenlenen bir zirveye katıldığı, Columbia Üniversitesi ve New Museum gibi çeşitli kurumlarla işbirliği içinde çalışmalar yaptığı anlatıldı.

Audi’de bu amaç için “insight” ekibi ile mimarların birlikte çalıştıkları açıklandı. Ayrıca 2010 Venedik Tasarım Bienali sırasında ödülün ilk kez verildiğine de değinildi.

Bu sene düzenlenecek olan İstanbul Tasarım Bienali sırasında ise Audi Urban Future Award sahibine kavuşacak. Bu senenin teması ise “Kentsel Devinim” olarak belirlendi ve Boston – Washington, Pearl River Delta, Tokyo, Sao Poulo, Mumbai ile İstanbul bölgeler olarak seçildi.

Hepsi kendi bölgelerinde daha önce çalışmış olan ve belli “networkler”e sahip yerel ofislerle Audi Urban Future Initiative Award için özel olarak iletişime geçildi.

Toplantıda Mumbai’den CRIT, Boston – Washington’dan Höweler + Yoon Architecture, Tokyo’dan Junya Ishigami + Associates, Pearl River Delta bölgesinden NODE Architecture & Urbanism, Sao Paulo’dan Urban – Tink Tank ve İstanbul’dan ise Superpool kısaca tanıtıldı.

Daha sonra Superpool’dan Selva Gürdoğan ve Gregers Tang Thomsen tarafından yapılan sunumda bugüne kadar yaptıkları projelerden örnekler gösterildi. Salt Ofisleri, Becoming Istanbul sergisi, Mapping Istanbul kitabı, Dolmuş ve Minibüs haritası, Bisiklet haritası, BIG ile birlikte katıldıkları Sur Yapı Yarışması ve Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması kısaca tanıtıldı.

Audi Urban Future Award 2012 için yaptıkları çalışmalardan bahsettiler.

Audi Urban Future Award ile gelişmeleri https://www.facebook.com/istanbul2030 adresinden takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın