Ders 8: Satış elemanları, bölgenin analitik bilgisine sahiptir

Tatilde olduğumuz süre boyunca, mekanın nasıl ve kimler tarafından şekillendiğini, nasıl kullanıldığını 100 kodla ortaya çıkaran Urban Code isimli kitaptan derlediğimiz yazıları yayınlıyoruz.

Tüm işyerleri kazançlarını arttırmak ister ve alıcı ile satıcı arasındaki bağın işyerinin başarısı için önemli olduğuna inanır. Müşteri ile birebir iletişime giren profesyonel satış elemanları müşterilerini gözlemleyip iletişime geçerek onları mağazaya çekmeye çalışırlar.

“Müşteriler bir akıma kapılmış gibi mağazalara girer” diye tanımlar bir satış elemanı New York Times’a verdiği bir röpörtajda.

“İlk grup saat 13:00’a kadar mağazaya akın eder. Sonra bir mola verirler. 13:00’dan birkaç dakika sonra da ikinci grup müşteri akın eder, 14:00’dan birkaç dakika önce ise mekan tükenmiş olur.” Jane Jacobs

Satış elemanları gözlemcidirler. Rekabetin yoğun olduğu bir ortamda işyerlerinin kalıcı olması için müşterilerinin arzularını yerine getirmeleri ve onları herkesten önce ele geçirmeleri gerekir. Mağazalar, kurnazca, müşterilerini doğrudan alışveriş yapmaları konusunda yönlendirir. Bunun en güzel örneklerini SoHo’da görebiliriz.

Etiketler

Bir yanıt yazın