Yıkılmak üzereyken kurtarılıyor

Harabe halinde kaderini bekleyen ancak özgün mimari özelliklerini bugüne kadar taşımayı başaran Nilüfer'e bağlı Yaylacık Köyü'ndeki tarihi Cami, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Tarihi yapının yıkılmaktan kurtarılması için çalışmaları bir an önce başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa bir süre içinde özgün bir esere kavuşacaklarını söyledi. Birkaç ay içinde tarihi yapının restorasyon çalışmasının tamamlanabileceğini belirten Altepe, yüzlerce yıllık tarihi olan ve son yüzyılın başında da restorasyon geçirmiş olan tarihi camiinin üzerindeki tüm yüklerin alındığını, daha önce çatlamış olan minarenin de belli bir noktaya kadar sökülerek yeniden yapıldığını anlattı.

‘ÖNEMLİ ESER KAZANACAĞIZ’
Tarihi mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmaların merkezde yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Altepe, ‘Kestel, Gürsu, Mudanya, Gemlik, Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi’deki tarihi değerlerimiz birer birer ayağa kaldırılacak. Bugün burada Nilüfer’e bağlı Yaylacık Köyü’ndeki bir anıtsal değerimizi kurtararak, hem bu köye hem de Nilüfer’e önemli bir eser kazandırmış olacağız” diye konuştu.

TAHTALI KÖYÜ
Tarihi yapının restorasyon projelerini inceleyerek mimarlardan bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ayrıca, bölgedeki Tahtalı Köyü’nde Kale ve çevresinin restorasyonu, Alaattin, Özlüce ve Ürünlü gibi çevre köylerde de meydan düzenlemesi, sosyal tesis binası ve spor tesisi inşaatı ile yol yapımı gibi pek çok proje yürüttüklerini hatırlattı.

MUHTAR MUTLU
Yaylacık Köyü Muhtarı Mehmet Gökay da, yüzlerce yıldır insanlara ibadet mekanı olarak hizmet veren tarihi yapının bundan sonraki yüzlerce yıl daha aynı hizmeti verecek olmasından dolayı mutlu olduklarını anlattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın