Abu Dabi’ye giriş TAV’dan

TAV İnşaat, Abu Dabi'de yapılacak terminal binası ihalesini kazandı. 3 milyar dolarlık yeni terminal, yılda 27 milyon yolcuyu ağırlayacak.

TAV İnşaat, Birleşik Arap Emirlikleri ‘nin (BAE) giriş kapısı olan Abu Dabi Havalimanı’nın en büyük genişleme hamlelerinden biri olan yeni terminal ihalesini kazandı.

TAV İnşaat liderliğindeki TAV-CCC-ARABTEC Ortak Girişimi, 3 milyar doların üzerinde kontrat bedeline sahip yeni terminal binası inşaatını 49 ayda tamamlayacak ve yeni terminal binası yılda 27 milyon yolcuya hizmet verecek. Şu anda Katar, Umman ve Tripoli havalimanı inşaatlarını yaptıklarını belirten TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Suudi Arabistan’da Medine ve Cidde’de yeni kazandıkları ihalelerden sonra şimdi de Abu Dabi havalimanı ile 3 milyar dolarlık bu mega projeyi portföylerine katmaktan mutlu olduklarını söyledi.

TAV’ın dünyada havalimanı sektöründeki markasını tescil ettirdiklerini belirten Şener, “TAV İnşaat’ın iş hacmi 10 yıldan kısa bir sürede 11 milyar dolara ulaştı. Bu hızlı ve dengeli büyümenin ardında işçilerimizden mühendislerimize tüm çalışanlarımızın emeği ve her koşulda iş yapma becerisine sahip, ortaklıklarla büyümeyi sağlayabilen yönetim modelimiz yatıyor.Ortaklarımızla gerçekleştireceğimiz bu mega proje ile de dünyanın en etkileyici terminallerinden birisi ortaya çıkacak” dedi.

52 metre tavan yüksekliğine ulaşacak terminalde 106 yolcu köprüsü, 22 kilometreden uzun bagaj bandı ve saatte 19 bin bagaj kapasitesi yer alacak. 84 bin ton çelik kullanılarak inşa edilecek terminal binasının çatı alanı 225 bin metrekare, dış cephenin toplam alanıysa 200 bin metrekareye ulaşacak. Projenin en önemli özelliklerinden birisi de üç boyutlu bir çalışma ortamında, meydana gelebilecek sorunları önceden görmeyi sağlayan Yapı Bilgi Modellemesi’nin (BIM-Building Information Modeling) kullanılması. TAV İnşaat, geçen günlerde de Suudi Arabistan’ın Cidde Havalimanı’ndaki 800 milyon dolarlık hangar ihalesini almıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın