Londra Olimpiyatları için sokaklar yenileniyor

2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlanan İngiltere'de sokaklar da yenileniyor. Olimpiyatlar başlamadan satışları artıran bu değişimden dükkan sahipleri ve kent sakinleri de memnun.

2012 Londra Olimpiyatları için son hazırlıkların gerçekleştiği İngiltere’nin başkenti Londra’da Olimpiyat Parkı’nın yakınındaki sokaklar yenileniyor. Binaların boyandığı, dükkan ve restoran tabelaların değiştiği sokaklar, yeni yüzü ile Olimpiyatlar süresince spor severleri konuk edecek.

Bu sokaklardan biri de Olimpiyat Parkı’na çıkan Leyton High Road. Kafe, restoran ve dükkanlarda koyu kırmızı, pastel yeşil, mor ve kahverenginin tercih edildiği sokakta, neon ışıklı tabelalar yerini el yazısı ile yazılmış özel tabelalara bırakıyor. Sokak boyunca, gerekli görülen binaların pencere ve kapıları da değiştiriliyor.

Yenileme çalışmasının 500 bin sterlini bulduğu Leyton High Road’daki dükkan sahipleri ise durumdan memnun. Daily Mail’e konuşan gece kıyafetleri satan dükkanın sahibi Panayiota Philippou, “Sokak şimdi, çok daha güzel görünüyor. Satışlar arttı” değerlendirmesinde bulundu.

Waltham Orman Konseyi Chris Robbins ise “Leyton, Olimpiyat Oyunları’nın giriş kapısı. Tüm dünyanın gözü, Temmuz ayında burada olacak” dedi.

Kaldırımların temizlendiği, sokak levhalarının yenilendiği Leyton’da sokak ışıkları da gözden geçiriliyor.

Hazırlıkların Olimpiyat Oyunları’na kadar tamamlanması için çalışmalar, haftasonu da sürdürülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın