Sektör, ArkiPARC 2013’te Yeniden Buluşacak

Kentleşmenin en önemli aktörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü, ArkiPARC 2013 buluşması ile yeniden bir araya geliyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin “Kentsel Kalite için Diyalog” ana teması ile 10-11 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği ArkiPARC 2013, gayrimenkul sektörü ve kamu arasında bilgi paylaşımını sağlayan kapsamlı bir platform olmayı hedefliyor.

ArkiPARC 2013’e özel indirimli kayıt fırsatından yararlanarak kayıt yaptırmak isteyenler 31 Temmuz’a kadar www.arkiparc.com sitesinden kayıtlarını tamamlayabilirler. ArkiPARC 2013’te Neler Olacak? Kentsel kalitenin sürdürülmesi ve nitelikli kentsel çevrelerin yaratılması amacı ile gayrimenkul sektörü ve kamunun bir araya geleceği ArkiPARC 2013 için çalışmalar başladı. Etkinlik programının oluşturulmasında kamu, gayrimenkul ve mimarlık sektörlerinin önde gelen kurum ve kişileri ile iş birliği yapılıyor.

ArkiPARC 2013 dahilinde düzenlenecek paneller ve sergiler ile sektörün yenilikçi potansiyelinin harekete geçirilmesi, yeni fikrilerin sektöre ve kamuya sunulması ve etkinliğin kentsel kaliteyi ilgilendiren tüm alanları kapsaması planlanıyor. İki gün süresince farklı alanlardan konuşmacıların ağırlanacağı etkinlik, 11 Nisan Perşembe akşamı düzenlenecek Gayrimenkul Ödülleri törenine de ev sahipliği yapacak.

ArkiPARC 2013’te katılımcılar, gayrimenkul sektörü içindeki yeni rollerini ve olası iş birliklerini keşfetme şansını yakalarken, Dünya’da ve Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri uzmanlarından dinleme fırsatına sahip olacaklar. ArkiPARC 2013 katılımcıları ayrıca, kamu sektöründeki yetkililerle bir araya gelerek projelerini etkili bir kitleyle paylaşma olanağı da bulabilecekler.

Türkiye’nin gayrimenkul politikalarının masaya yatırılacağı ArkiPARC 2013’te yerel yönetimler ise yürütmekte oldukları projeleri sunarak özel sektör ile potansiyel iş birliklerini değerlendirecek ve kentsel kalitenin sürdürülmesi konusundaki deneyimlerini aktaracaklar.

ArkiPARC 2012’de Neler Oldu? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ve Eroğlu, Mesa Mesken, Rönesans ve Astay’ın platin sponsorluğunda 28-29 Mart 2012 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ArkiPARC 2012, yerli ve yabancı çok sayıda gayrimenkul profesyonelini bir araya getirdi.

Kamu ve özel sektörden 1000’i aşkın ziyaretçi, 50’nin üzerinde firmanın profesyonel katılımı ile gerçekleşen buluşmada kendi konularında uzman, özel sektör ve kamuyu temsil eden 17’si yabancı, 92 konuşmacı yer aldı. Etkinliğin temasına uygun olarak düzenlenen Büyük Projeler ve Kalebodur’un sponsorluğunda hazırlanan ARKİV Seçkileri 2011 sergileri alanda ziyaretçiler ile buluştu.

Etkinlik ve sergilerin yanı sıra ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü ile nitelikli kentsel çevrenin oluşmasına katkıda bulunan kurumlar da onurlandırıldı. Gayrimenkul Ödülü üçüncü kez 29 Mart 2012’de gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

Konut dalında Nef 04 Apartments, otel kategorisinde Hilton Garden Inn Golden Horn Sütlüce, ofis kategorisinde Tekfen Kağıthane Ofispark, alışveriş merkezi dalında Anatolium Alışveriş Merkezi, karma kullanım dalında da Mersin Marina ve alternatif yatırımlar kategorisinde de Raif Dinçkök Kültür Merkezi projeleri Gayrimenkul Ödülü 2012’ye layık görüldü.

ArkiPARC 2012’de gerçekleşen tüm etkinlikler ve röportajlara ait videolara www.arkiparc.tv adresinden, ArkiPARC 2013 ile ilgili güncel bilgilere ise www.arkiparc.com web sitesinden ulaşabilirsiniz

Etiketler

Bir yanıt yazın