“Mahalle; Yaşamsal Dokunuşlar” Programı’na Başvurular Başladı

DESTEK Gönüllüleri, geçen yıl ada bazında başlattıkları 3Ada1Ada Programı'nı, bu yıl mahalle ölçeğinde, "Mahalle; Yaşamsal Dokunuşlar" Programı ile sürdürüyor.

Bu program ile yapı ve yaşam kalitesi riskinin yüksek olduğu yerlerde özellikle kamusal mekanların yetersizliği de dikkate alınarak yaşamsal dokunuşlar ile mekansal, toplumsal ve ekonomik değerlerin yeniden ele alındığı yeni bir mahalle dokusu tartışmaya açılacaktır.

Bunun için seçilen yerler Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi, Okmeydanı Şevket Paşa Mahallesi, Kartal Yunus Mahallesi, Bağcılar Göztepe Mahallesi, Küçükçekmece Cennet Mahallesi ve Kadıköy Dumlupınar Mahallesi.

Programa başvurmak isteyen tasarımcılar 10 Haziran’a kadar adresindeki dosyayı inceleyip aşağıda sıralanan koşullara uygun olacak şekilde başvuru yapabilir.

Tasarımcılardan İstenenler

3D Vizyon Planı
Seçilen mahallenin tümünü içeren;
– Can Damarı: Dairesel, tek çizgi, çift çizgi vb.
– Yaşam Düğümü: En az iki odak
– Yenilenen Mahalle Dokusu: Stratejik tasarım ilkeleri çerçevesinde 3D Vizyon Planı teslim edilecektir.

Tasarımcıların yukarıda belirtilen seçim, yaklaşım ve şemalar doğrultusunda yeniden tasarladıkları mahallede oluşacak yapılaşma ve açık alan tipolojisini ifade eden 1/1000 ölçeğinde 3 boyutlu dönüşüm master planlarını oluşturmaları beklenmektedir. Yapılan çalışmalar şemalar ile desteklenmelidir.


Yaşamsal Dokunuş Örnek Şematik Gösterimler

Stratejik Tasarım
– Can Damarı
– Yaşam Düğümü
– Yenilenen Mahalle Dokusu (Konut) alanlarından herhangi birinin 1:500 ölçekte ve tasarımcının karar vereceği büyüklükte bir parçasının tasarımı beklenmektedir. Şema, tablo ve kısa metinlerden oluşan son ürünler, 3 adet yatay, A-3 büyüklüğünde, 300dpi çözünürlüğünde ve pdf formatında, info@kentselstrateji.com adresine gönderilmelidir. Teslim dokümanının açık, net ve yalın bir dili olmalıdır.

Tasarımcılar
Tüm gönüllü tasarımcılar bireysel ya da kurumsal olarak katılabilir.

Zamanlama
10 Haziran 2012: Programa başvurmak isteyen tasarımcılara ait isim ve kurum bilgileri ile birlikte seçtikleri tasarım alanını info@kentselstrateji.com adresine e-posta yoluyla bildirmeleri için son gün.
10 Ağustos 2012: Tasarımların teslimi için son gün
17 Ağustos 2012: Kamuoyuna Çağrı-2012 Çalıştayı

Kamuoyuna Çağrı 2012
Tasarımlar, ilçe Belediye Başkanları ve mahalle muhtarlarının da katıldığı geniş katılımlı çalıştayda tartışılacak, sonuçlar kamuoyuna duyurulacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın