Yılın Mimarları, Tasarımcıları, İşverenleri ve En İyi Ürünleri BUILdIST’te Ödüllendirildi

BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'nda ikinci günün sonunda mimarlık ortamının çok yakından takip ettiği ödüller sahiplerini buldu.

Ödüle aday olanların, kazananların, jüri üyelerinin hazır bulunduğu gecede sırayla RAF Yapı Malzemesi, İşveren Ödülü, Genç Mimar Ödülü ve İntera İç Mekan Ödülleri verildi.

RAF Yapı Malzemesi Ödülü

İlki 2008 yılında, ikincisi ise bu sene verilen RAF Yapı Malzemesi Ödülü’nün temel amacı performansı, üretiminde kullanılan malzemelerin özellikleri, standartlara uygunluğu, zamana ve dış çevre koşullarına dayanımı ve çevre etkisi ile fiziksel çevreye değer katan yapı malzemelerinin üreticilerinin onurlandırılması.

Seçici kurul alanlarında uzman ve farklı disiplinlerden gelen Erdal Özyurt, Ertun Hızıroğlu, M. Cem Altun ve Nevzat Sayın’dan oluştu.

Toplam 4 eş değer firma-ürün ödüle layık görüldü.

Bunlardan ilk ikisi Vitra, Matrix 2,5 / 4 lt Su Tasarruflu Klozet-Rezervuar Seti ve Artema, Freedom Koleksiyonu- Lavabo Armatürü ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nden Ürün Yöneticisi Ahmet Berkay Kardeş’e, YTÜ öğretim üyesi Candan Çınar tarafından verildi.

Bir diğer ödül Kalebodur, Kalesinterflex ile Kale Grubu’ndan Iletişim ve Mimar Ilişkileri Yöneticisi Pelin Özgen’e ödül jüri üyelerinden Erdal Özyurt tarafından verildi.

Eş değer ödüllerin sonuncusu Sukar, Sulu ve susuz koku önleyici ile Sukar Yalıtım Pazarlama’dan Cemal Aslanoğlu’na Atilla Kuzu tarafından verildi.

Arkitera Genç Mimar Ödülü 4. Kez Sahiplerini Buldu

Genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde kendilerine daha çok yer ayrılmasını sağlamayı hedefleyen ödül Türkiye’de ilk kez 2004 yılında verilmeye başlandı.

Ödül, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim göz önüne alınarak veriliyor.

8 Ocak 2010 tarihinde ilan edilen “Genç Mimar Ödülü” ile Arkitera Mimarlık Merkezi yine aynı amaç doğrultusunda Türkiye’deki genç mimarları ve yapıtlarını aradı. Semra Aydınlı, Alişan Çırakoğlu, Hüseyin Kahvecioğlu, Erdal Sorgucu ve Hüseyin Yanar’dan oluşan Seçici Kurul toplanarak kazananları belirledi.

Bu sene dördüncü kez sahiplerine verilen ödül Seçici Kurul’un isteği doğrultusunda üç mimara verildi.

Genç Mimar Ödülü’nü Teğet Mimarlık’ın ortaklarından Ertuğ Uçar’a, 2008’de ödülü alan Alişan Çırakoğlu verdi.

Seçici Kurul Özel Ödülleri’ni alan isimler ise Defne Önen Mimarlık’tan A. Defne Önen ve Maer&Partners’tan Erguvan Ünal oldu. Önen’e İTÜ öğretim üyesi Hüseyin Kahvecioğlu, Ünal’a ise mimar Hüseyin Yanar ödüllerini takdim ettiler.

Türkiye’nin En İyi İşverenleri

Arkitera İşveren Ödülü’nün temel amacı mimar ve işverenin kamusal sorumluluklarını göz önünde bulundurarak, nitelikli mimari uygulamaların ortaya çıkarılmasına destek olan işverenleri onurlandırmak.

Ödül, kamu ve özel sektördeki nitelikli mimari üretime önemli katkısı olan işverene veriliyor. Yapının ve kentsel mekanın mimarı da bir plaketle ödüllendiriliyor.

Türkiye sınırları içinde 1 Ocak 2005’den sonra inşası tamamlanmış yapılar ve kentsel mekanların aday gösteriliyor. Gelen başvuruların ARKİV’de yer almasının ardından Candan Çınar, Enis Öncüoğlu, Hasan Şener, Semra Teber ve Cem Yücel’dan oluşan Seçici Kurul toplanarak kazananı belirledi.

Bu sene dördüncü kez verilen bir başka ödül olan İşveren Ödülü Kamu, Özel Sektör ve Jüri Teşvik Ödülü olmak üzere toplam 3 dalda verildi.

Özel Sektör Ödülü, Teğet Mimarlık’ın tasarladığı Yapı Kredi Bankacılık Akademisi yapısı ile Yapı Kredi Bankası AŞ adına Murat Çevikbaş’a verildi.

Kamu Ödülü ise Selim Velioğlu, Orkun Özüer, Umut İyigün ve Murat Aksu tarafından tasarlanan Türkiye Noterler Birliği Merkez Binası ve Kültürel – Sosyal Tesisleri ile Türkiye Noterler Birliği adına Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Köse’ye verildi.

Jüri Teşvik Ödülü’nün sahibi Bünyamin Derman, Cem İlhan, Dicle Hökenek ve Türkan Kahveci tarafından tasarlanan TÇMB Çimento Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği adına Genel Koordinatör Oğuz Tezmen’e verildi.

En iyi İç Mekanlar, Onların Tasarımcıları ve İşverenleri

Arkitera Mimarlık Merkezi ve Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı işbirliğiyle bu yıl itibariyle iç mekan tasarımlarının ödüllendirildiği yeni bir ödül hayata geçirildi.

Ödülün amacı; Türkiye’nin iç mekan tasarımı konusunda nitelikli işlere imza atan mimarlarının ve tasarımcılarının ödüllendirilmesi, nitelikli iç mekanların tasarlanıp üretilmesini teşvik etmek.

Aziz Sarıyer, Hasan Mingü, Faruk Malhan, Melda Narmanlı Çimen, Meltem Eti Proto, Senem Onur ve Yıldırım Kocacıklıoğlu Seçici Kurulu oluşturan isimlerdi.

“Konutlar”, “Eğlence, Yeme-İçme ve Kültürel Mekanlar”, “Ticari Mekanlar”, “Ofis Mekanları” ve “Konaklama Mekanları” olmak üzere 5 ayrı kategoride toplam 70 projenin başvurduğu yarışmanın değerlendirme kriterleri “fonksiyona uygunluk”, “form-fonksiyon ilişkisi”, “estetik bütünlük, uyum”, “konsept” ve “uygulama kalitesi” olarak belirlendi.

Konut kategorisinde Kempinsky Bellevue Residence ile Tanju Özelgin ve işveren Sait Koç adına Mehmet Erciyas’a verildi.

Eğlence, Yeme-İçme ve Kültürel Mekanlar’ kategorisinde 11:11 ile Uras+Dilekçi Architects ve işverenleri Tangun Gencel, Mithat Can Özer ve Orçun Göçgün’e verildi.

Ticari Mekanlar kategorisinde Mars Atletik Club ile Uras+Dilekçi Architects ve işverenleri Mars Entertainment Group’tan Muzaffer Yıldırım’a verildi.

Ofis Mekanları kategorisinde P Blok Prodüksiyon ve Post-prodüksiyon Stüdyosu ile İglo Mimarlık’tan Zafer Karaoğlu ve işvereni Fetih ve Hüsniye İzan’a verildi.

Konaklama Radisson SAS Oteli Lobisi ile Tanju Özelgin ve işvereni Hayat Turizm TC Yönetim Kurulu üyesi ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerife Ercantürk’e verildi.

Mansiyon Ödülü ise 212 AVM içinde yer alan Esse Container Mine Sayın’a verildi.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nden İlkler
Arkitera Mimarlık Merkezi yıllardır meslek ortamını teşvik etmek için çeşitli dallarda ödüller veriyor. Bunlardan ilki 2004 yılında ilk kez Arkitera Genç Mimar Ödülü oldu. Daha sonra Arkitera İşveren Ödülü ilk kez 2005 yılında verilirken RAF Yapı Malzemesi Ödülü ise 2008’de verildi. 2010 yılında AMM ödül yelpazesine İntera İç Mekan Ödülleri’ni kattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın