Arkitera Genç Mimar Ödülü Kılı 40 Yaran 40 Yaş Altı Genç Mimarları Bekliyor

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu sene dördüncü kez düzenlenecek olan "Arkitera Genç Mimar Ödülü" genç mimarların projelerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde gençlerin seslerine daha çok yer verilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı’nın desteğiyle 8 Ocak 2010 tarihinde ilan edilen “Genç Mimar Ödülü” ile Arkitera Mimarlık Merkezi Türkiye’deki genç mimarları ve nitelikli yapıtlarını arayacak. Semra Aydınlı, Alişan Çırakoğlu, Hüseyin Kahvecioğlu, Erdal Sorgucu ve Hüseyin Yanar’dan oluşan Seçici Kurul, 31 Mayıs 2010 haftası içinde toplanarak kazananı belirleyecek. Ödül, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim gözönüne alınarak veriliyor.

40 yaş altındaki mimarlara verilen “Genç Mimar Ödülü”nün ilki, 4 Ekim 2004 tarihinde Darphane-i Amire’de düzenlenen Mimarlık Festivali kapsamında kazananlara sunuldu. Antalya Expo Center Kongre ve Fuar Merkezi’nde 25 – 28 Kasım 2004 tarihleri arasında AMV Genç Mimar Ödülü Sergisi düzenlendi. Ödül mimarların projelerinden oluşan sergi Türkiye’yi gezdi.

Kriterlerinden en önemlisinin “40 yaş altı” olma durumu olduğu Genç Mimar Ödülleri ve adaylarının yer aldığı İdil Erkol tarafından hazırlanan “Genç Çizgiler 2004” ve Şebnem Şoher tarafından hazırlanan “Genç Çizgiler 2006” adında iki kitap Arkitera Yayınları tarafından basıldı.

Daha önceki yıllarda ödülü sırayla aşağıdaki isimler kazandı:

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2004:
Boğaçhan Dündaralp
Kerem Erginoğlu – Hasan Çalışlar
Hilmi Güner – Hüseyin Bütüner

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2006:
Tülin Hadi – Cem İlhan

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2008:
Alişan Çırakoğlu
Kerem Yazgan (Jüri özel ödülü)
Cem Yücel (Jüri özel ödülü)

2010 yılında dördüncü kez düzenlenen “Arkitera Genç Mimar Ödülü”ne aday olmak için 1970 ve üzeri doğumlu olmak ön şartı aranıyor.

Ödül Takvimi

Ödülün ilanı: 8 Ocak 2010
Son başvuru tarihi: 5 Mayıs 2010
Seçici Kurul Toplantısı: 31 Mayıs – 4 Haziran 2010 arasında.
Ödül töreni: 30 Eylül 2010

2010 Arkitera Genç Mimar Ödülü Seçici Kurulu
Semra Aydınlı
Alişan Çırakoğlu
Hüseyin Kahvecioğlu
Erdal Sorgucu
Hüseyin Yanar

Ödül Sekreteryası
Arkitera Mimarlık Merkezi

Etiketler

Bir yanıt yazın