Mimarlar AMV Genç Mimar Ödülü için Kıbrıs’ta Buluştu

Kale Grubu’nun desteğiyle, bu yıl ikinci kez verilen Genç Mimar Ödülü, ödülün sahipleri Tülin Hadi ve Cem İlhan’ın inşa edilmiş ilk yapılarını da içinde bulunduran Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde sahiplerini buldu.

18 Kasım’da gerçekleştirilen ödül töreni, birçok mimar ve akademisyeni Kıbrıs’ta bir araya getirdi. Yapılan kısa Girne ziyaretinin ardından, Güzelyurt’ta bulunan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde, Tülin Hadi ve Cem İlhan’ın, ödülü kazanmalarında önemli bir rol oynayan Kampüs Yönetim, Kütüphane, BİM Binaları; 2004’te ilk kez verilen Genç Mimar Ödülü’nün kazananları arasında yer alan Hüseyin Bütüner ve Hilmi Güner’e ait Mühendislik Programları Eğitim Laboratuarları gezildi ve kampüs gezisi, İlhan Kural ve Ali Kural tarafından tasarlanan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreni ve kokteyl ile devam etti.

Törende Arkitera Mimarlık Merkezi’nin yöneticilerinden Ömer Yılmaz ve Kale Grubu Şirketleri Kurumsal İletişim Müdürü Asiye Bodur açılış konuşmalarını yaptılar ve sahneyi konuşmasını yapmak ve ödülü vermek üzere Süha Özkan’a bıraktılar. Tülin Hadi ve Cem İlhan’ın ödüllerini almasının ardından, yine Kale Grubu’nun desteğiyle yayına hazırlanan AMV Genç Mimar Ödülü, Genç Çizgiler 2006 kitabı ödül sahipleri ve ödüle aday olan ve kitapta projelerine yer verilen 10 mimar sahneye davet edilerek kitaplar kendilerine takdim edildi. Gezinin gerçekleşmesinde Kale Grubu ve Arkitera Mimarlık Merkezi’yle her konuda işbirliği yapan ve etkinlik organizasyonunda desteğini esirgemeyen ODTü Kuzey Kıbrıs Rektörü de, toplantıya katılanlar arasındaydı.

Kıbrıs gezisi, 19 Kasım Pazar günü, Lefkoşa’nın ziyaret edilmesiyle son buldu. Lefkoşa’daki kent gezisinde ziyaretçilere eşlik eden Kıbrıs Mimarlar Odası Başkanı Ekrem Bodamyalızade, Mimarlar Odası’nın sürdürmekte olduğu faaliyetlerden ve yakın geleceğe ilişkin planlarından söz etti.

Gezinin odak noktası olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, Tülin Hadi-Cem İlhan, Hüseyin Bütüner-Hilmi Güner ve İlhan-Ali Kural’ın yanı sıra, Kadri Atabaş, Semra Teber ve daha bir çok mimarın yapılarına ev sahipliği yapıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın