100 futbol sahası büyüklüğünde 1 milyar TL’lik AVM ve eğlence parkı

Eyüp'te tema park ve alışveriş merkezi konseptini bir arada sunacak Vialand'ın inşaatı devam ediyor. 1 milyar TL'lik proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 600 bin metrekarelik arazide hayata geçiriliyor.

VIADMC ve Gürsoy Grup ortak girişimi, Eyüp’te tema park ve alışveriş merkezi konseptini bir arada sunan Vialand’ı inşa ediyor. 1 milyar TL’lik yatırımla hayata geçen Vialand, 600 bin metrekarelik arazi üzerinde 100 futbol sahası büyüklüğü ile dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait araziyi, 30 yıllık yap-işlet-devret yöntemiyle devralan ortak girişim, yıllık 30 milyon ziyaretçi hedefliyor. 50’den fazla eğlence ünitesinin yer alacağı Vialand’da her bir oyuncak bir AVM bütçesine sahip. Vialand’de İstanbul’un fethinin savaş sahnelerini de robotlarla canlandırılacak.

Osmanlı’daki Eyüp gibi

Gürsoy Grup CEO’su Abdurrahman Gürsoy, küresel çapta önemli bir alışveriş ve eğlence merkezi haline gelen İstanbul’un; New York, Londra ve Paris gibi dünya kentleriyle yarıştığını belirterek, şunları söyledi: “Vialand, İstanbul’un sahip olduğu bu özelliği destekleyen ve çok önemli katkılar sunan bir proje. Dünyadaki örnekleriyle yarışacak bu projeyi, konumu ve gelişimini de göz önüne alarak, İstanbul’un kalbi olarak nitelendirdiğimiz Eyüp’te inşa ediyoruz. İstanbul’un ana ulaşım akslarını oluşturan E5 ve TEM çevreyollarından kolaylıkla ulaşılabilen Eyüp, Osmanlı döneminde en önemli kamusal eğlence alanlarını bünyesinde barındıran bölgeydi. Kentin manevi sembolleri de yine Eyüp bölgesinde yoğunlaşıyordu.”

Yılda 30 milyon ziyaretçi

Türkiye’de birçok yatırımcının hayali olan bir projeye imza attıklarını ifade eden ViaDMC Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise “Vialand projesi kapsamında 30 milyonluk insan hareketi bekliyoruz. Türkiye’de eğlence sektöründe bugüne kadar yapılmayanları ilk kez burada gerçekleştireceğiz” dedi. Vialand’in 100 futbol sahası büyüklüğünde olduğunu dile getiren Bayraktar, “Alışveriş caddeleri bünyesindeki 140 bin metrekare kiralanabilir ticari alanı, 5 bini kapalı, 3 bini açık olmak üzere toplamda 8 bin araçlık otopark kapasitesi ve hedeflediği geniş marka yelpazesiyle her yaş ve zevk grubuna uygun alternatifler sunacak. Tema park denildiğinde akla gelen dünyanın önde gelen markalaşmış merkezleriyle temas halindeyiz” diye konuştu.

Rakamlarla Vialand

Yapımına 2011 Eylül ayında başlandı.
23 Nisan 2013 tarihinde tamamlanması planlanıyor.
1 milyar lira yatırımla gerçekleştiriliyor.
Projenin inşa aşamasında 1000 kişiye, bitince toplam 24 bin kişi için iş yaratması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın