Bir Grafik Tasarımcı: Frank Lloyd Wright

Bir Grafik Tasarımcı: Frank Lloyd Wright

Usta mimarın, grafik tasarıma ilgi duyduğunu biliyor muydunuz?

Modern mimarlığın öncülerinden Frank Lloyd Wright’ın yaptığı binalar dünya çapında bir üne sahip, kendisinin şanı yürümüş iken, tasarladığı onca posterden, broşürden, kitap kapağından ve fonttan çok az kişinin haberi vardı.

Penny Fowler, Wright’ın bu yönünü geç de olsa bilmeyenlere duyurmak adına “Frank Lloyd Wright: Graphic Artist” adlı kitabında, mimarın yaratıcı ve cesur çalışmalarını bir araya getirdi.

Wright’ın çalışmalarının bazıları dönem için oldukça cüretkar ve fazla “yeni” bulunarak dergiler tarafından reddedilmişti. Kitapta ise tüm bu çalışmalar dahil olmak üzere, Midway Garden duvar resimleri, kişisel tipografik el yazısı denemeleri, fotoğraf çalışmaları ve “The House Beautiful”, “An Autobiography” gibi kendi kitapları başta olmak üzere yaptığı kapak tasarımları yer alıyor.

Frank Lloyd Wright Vakfı’nın müdürü Bruce Brooks Pfeiffer kitabın tanıtımında Wright’ın söylemlerinden alıntı yaparak şöyle diyor:

“Gelecek için tasarım- çok daha basitleşecek, belki daha basit çizgiler, daha az form ile çok daha etkileyici, anlaşılır, organik olacak. Sadece daha işlevsel olmayacak ayrıca daha “iyi” ve sevilen olacak- en güçlü tahminim bu!”

Etiketler

Bir yanıt yazın