New York’un Gizli Metro İstasyonu

New York'un unutulmaya yüz tutmuş City Hall metro istasyonu adeta bir sanat galerisine dönüştü.

New York metro sisteminin tam göbeğinde, derinliklerde güzel ve dokunulmamış bir istasyon yer alıyor. Varlığına dair birkaç bilgi bulunsa da yıllardır kullanılmayan, unutulmuş bir yer burası. Karolarla kaplı kemerler ve tavan pencereleri ile çarpıcı bir dekorasyona sahip olan bu istasyonun sanki Harry Potter’dan fırlamış gibi bir hali var.

İstasyon 1904 yılında, zevkli mimarisi ile New York metro sisteminin şaheserlerinden biri olması umuduyla açıldıysa da 1945 yılında kapatılma kararı alındı. Zaman içinde köhneleşen ve tehlikeli bir mekan haline gelen istasyonun bir ulaşım müzesine dönüştürülmesi planı vardı fakat bu plan hayata geçirilememişti.

Bir grup sokak sanatçısından oluşan ekibin gerçekleştirdiği The Underbelly Project ise bu eski metro istasyonunu adeta bir sanat galerisine dönüştürdü. Metro istasyonunun duvarlarını boyayarak burada biraz ürkütücü bir sanat sergisi oluşturdular. 100’den fazla duvar resmini eski metorunun duvarlarında sergileyen New York’lu grafitti sanatçılarından oluşan PAC and Workhorse isimli ekip birçok sanatçıyı bu metro istasyonunu keşfetmeye ve sanatlarını burada sergilemeye davet ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın