Alcaniz’deki Eski Bir Pazar Yerinin Yenilenmesi

İspanyol mimarlar Miquel Marine Nunez ve Cesar Rueda Bone Aragon'daki kullanılmayan bir pazar alanını çocuklar için hizmet veren bir merkeze dönüştürdüler.

Yapının devasa iç mekanının, yeni bir yapısal öğe ile birlikte çevresiyle tekrar bağ kurulması sağlandı. Varolan yapıdan bağımsız olarak inşa edilen strüktür, mevcut binaya saygılı ve değişime açık. Yapının iki katı da homojen ve sürekli bir yüzey ile çevrili.

Eklenen parça ana salona giriş ve çıkışı sağlıyor ve değişik katlardaki alanlara yönlendiriyor. Aynı zamanda mekanlar arası hareketi kolaylaştıran bu tasarım, yeni eğitim programlarının yer aldığı orta aksa tenha bir ortam sağlıyor.

Tasarım hafif inşaat teknikleriyle uygulanmış. İç mekanda mevcutta yer alan sütun sıraları bir kiliseymişcesine salondan ayırıyor. Ayrıca mimarlar salona, derslikleri ve oyun alanını çevreleyen iki katlı ahşap bir strüktür eklemiş. Bunun yanı sıra misket limonu renginde kauçuk yer kaplaması, çocukların oyun oynaması ve diğer aktiviteleri için stabil bir zemin sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın