Zorlu yeni oteli için dünyanın en büyüğünü seçti

Eski Karayolları arazisine yaptığı Zorlu Center'daki otel için Raffles ile anlaşan Zorlu iç dekorasyonu da HBA'ya yaptıracak.

2007’de eski Karayolları arazisini 800 milyon dolara satın alan Zorlu Grubu, yaklaşık 2.5 milyar dolarlık yatırım yaptığı Zorlu Center’da birçok sürprize hazırlık yapıyor. Konut, ofis, iş ve alışveriş merkezlerinin yer alacağı dev projede 50 bin metrekare büyüklüğünde bir de performans sanatları merkezi yer alacak. Toplam 5 bin kişi kapasiteli sanat merkezi için 300 milyon dolarlık bir bütçe ayıran Zorlu Grubu, yeni projesi ile her geçen gün dünya için daha büyük bir cazibe merkezi haline gelen İstanbul ‘a yeni bir otel kazandıracak.

En küçük oda 60 metrekare
Boğaz manzaralı otel için dünyadaki birçok zincirle temaslarda bulunan grup, lüks otelleriyle tanınan Raffles ile anlaştı. 250 milyon dolara mal olacak otelde, en küçük oda 60 metrekare. Toplam 184 odanın 136’sı standart, 47’si süit, bir tanesi de ‘presidental süit’ olarak tasarlandı. Süitlerin büyüklüğü 130 ila 250 metrekare arasında değişiyor. ‘Presitental süit’in büyüklüğü ise tam 350 metrekare. 1200 kişilik balo salonunun yanı sıra otelde 7 ayrı salon olacak.

En prestijli otellerin mimarı
Zorlu Center’daki Raffles İstanbul ‘un iç dekorasyonunu, daha önce Türkiye’de Grand Hyatt, Swissotel Bosphorus gibi otellere imza atan Hirsch Bedner Associates (HBA) üstlendi. Aralarında Türk şirketlerin de olduğu 10 şirketten teklif alan grup, dünyanın en büyük otel tasarımcısı HBA ile anlaştı. New York’un en lüks otellerinden sayılan Peninsula, Mandarin gibi otellerin yanı sıra The Ritz Carlton Dubai’nin tasarımına imza atan HBA, Zorlu Center’daki yeni otelde Türkiye tarihinin çizgileriyle modern tasarımı buluşturacak. Otelde dünyaca ünlü yabancı ve Türk sanatçıların imzasını taşıyan resim ve heykeller de yer alacak.

Tasarım bedeli 3 milyon $
1964’ten bu yana dünyanın dört bir yanında yaklaşık 1000 otel tasarlayan HBA, 300 ofisi ve 900 çalışanıyla dünyanın 1 numaralı otel tasarım şirketi. Birçok ünlünün evinin de tasarımına imza atan şirketin başkanı Howards Pharr, ” İstanbul ‘un değil, dünyanın en güzel otellerinden birini dekore edeceğimiz için çok mutluyuz” dedi. Zorlu Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even de, “En iyi oteli yapabilmek için dünyanın en prestijli şirketini tercih ettik” diye konuştu. Zorlu Grubu, otelin tasarım projesi için HBA’ya 3 milyon dolar ödeyecek.

Peyzaj 20 milyon liraya mal olacak
Zorlu Center’ın bütün bölümleriyle birlikte 2013 martında hizmete açılması beklenen otelde dünyanın en büyük spa’larından biri yer alacak. 3 bin metrekarelik spa da Raffles tarafından işletilecek. Tesiste, kişiye özel ve çiftler için özel masaj odaları, saunalar, buhar odaları, özel parti hamamı, buz çeşmeleri, fitness merkezi ve bay-bayan kuaförü yer alacak. Otel ve çevresinin peyzajı yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın