Bataklıktan parka

TOKİ ve Denizli Belediyesi işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir zamanlar bataklık olan alan Ak Vadi ismiyle parka dönüşecek.

Türkiye’nin sayılı, Ege’nin ise en büyük parkı olacağı açıklanan Ak Vadi Parkı’nda ilk adım atıldı. İhaleyi kazanan firma, yer tesliminin ardından Karşıyaka ve Aktepe Mahallerini kapsayan kentsel yenileme projesi kapsamında yeşil alan ve park inşaatına başladı. TOKİ kontrollüğünde sürdürülen AK Vadi, 700 bin metrekarelik alanı kapsayacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de yaptıkları çalışmalar sonucu kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile Avrupa ülkelerini geride bıraktıklarını açıkladı. Yaşanabilir, temiz, planlı ve alt yapı sorunları bitmiş bir şehir için çalıştıklarını anlatan Zolan, “2004’ten bu yana kentin farklı bölgelerinde Denizli insanının, yorucu ve stresli ortamlardan uzak kalabileceği, doğayı hissedebileceği mekânlar yaptık. Kentsel koşuşturmaca içinde insanların kendilerine zaman ayırabilecekleri, sağlıklı bir yaşam için spor yapabilecekleri mekânlar oluşturduk, koşu ve bisiklet yolu ile şehrin farklı bölgelerinde 132 yeni parkı hizmete sunduk. Kentin giriş çıkışlarını, yaptığımız doğru müdahaleler ile önemli bir geçiş noktasında olan Denizli’nin imajına yakışır bir hale getirdik.” dedi.

2012 yılının daha büyük projelerin hayata geçirileceği bir yıl olacağını belirten Zolan, şunları söyledi: “Denizli’nin dört bir yanında gerçekleştirilen büyük park projelerinin ardından şimdi de sıra büyük vadi projelerine geldi. Bu kapsamda ilk olarak Ak Vadi Parkı’nın yapımına başladık. Ak Vadi Türkiye’nin sayılı Ege’nin ise en büyük parklarından biri olacak. Çamlık Parkı’nın 2 katı büyüklüğündeki bir alanı kapsıyor. TOKİ ile görüşmelerimiz sonucunda ihale edilerek proje hayata geçirilmeye başlandı. Parkın yapılacağı alanda 3 bin TOKİ konutumuz var. Park buradaki vatandaşlarımızın yeşil alan ihtiyaçlarını karşılayacağı gibi tüm Denizli’ye de hitap edecek. Belediyemiz ve TOKİ, Denizli’mizin kaynaklarım da en az şekilde kullanarak Denizli’nin en büyük, en güzel ve en muhteşem parkına başladı. Bu kış ve gelecek yıl bahar inşaatı devam ederek seneye bu dönemler o bölgede herkesi parkta göreceğiz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın