TAV, Abu Dabi havalimanı ihalesinde ipi göğüslüyor

TAV İnşaat'ın iki ortakla girdiği Abu Dabi Uluslararası Havalimanı genişletme projesi ihalesinde ipi göğüslemek üzere olduğu bildirildi.

TAV İnşaat, 3 milyar dolarlık ihaleye Yunan şirketi Consolidated Concractors ve Arabtec Holding ile birlikte teklif vermişti. TAV’ın içinde bulunduğu konsorsiyumun ihale için seçildiği ancak detayların henüz kesinleşmediği kaydedildi.

Milliyet’te yer alan haberde TAV, bir hafta önce de Suudi Arabistan’da 800 milyon dolarlık hangar ihalesini kazanmıştı. Ortakları Al Rajhi Holding ve Al Habtoor Leighton ile birlikte Cidde’deki King Abdul Aziz Uluslararası Havalimanı’nda yapılacak hangar ihalesini kazanan TAV İnşaat, havalimanı içerisindeki yeni uçak bakım, onarım ve operasyon tesisini inşa edecek. TAV Grup Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Suudi Arabistan’da Medine Havalimanı’nın yapım ve işletmesinin ardından büyük bir başarıya daha imza attığını belirterek, TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedelinin 11 milyar doları aştığını ifade etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın