29 Nisan’daki Avrasya Bisiklet Gezisi’ne Katılmak için Yapmanız Gerekenler

Hollanda, bisiklet kullanımının oldukça yaygın olduğu bir ülke. Ülkenin neredeyse tamamı bisiklet yolları ile kaplı.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı olması nedeniyle, Bisiklet Federasyonu, Hollanda Büyükelçiliği ve Spor AŞ ortaklığında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bir parçası olarak “Avrasya Bisiklet Gezisi”ni hayata geçiriliyor.29 Nisan 2012 Pazar günü gerçekleşecek profesyonel bisiklet turunun ardından amatör halk sürüşü yapılacak.

Rota

Avrasya Bisiklet Gezisi, Barbaros Bulvarı’nda bulunan Yahya Kemal Parkı’nda başlayacak, Barbaros Bulvarı’ndan devam edip İstanbul Çevre Yolu katılımından yukarı çıkıp Köprü’ye ulaşılacak. Boğaziçi Köprüsü’nü geçtikten sonra Çevre Yolu üzerinden Fenerbahçe Stadı’nı takiben köprü yolundan çıkılacak. Çıkıştan hemen sonra ikinci trafik ışıklarından Rüştiye Caddesi’ne dönen bisikletçiler, buradan Caddebostan Parkı boyunca ilerleyerek bitiş noktasına varacaklar. (Fenerbahçe Stadı’nı takiben Köprü Yolu çıkışın, hemen sonrasında ikinci trafik ışıklarından Rüştiye Caddesi’ne dönüş araç trafiğine açık olacak.)

Katılmak İsteyenler için Önemli Bilgiler

– Taksim AKM önü, Kadıköy Haldun Taner sahnesi önü ve Bakırköy Özgürlük Meydanları’ndan start alanına katılımcıların tercihine göre otobüs kaldırılacak.

– Katılımcıları start alanına taşımak amacıyla Taksim AKM önü, Kadıköy Haldun Taner sahnesi önü ve Bakırköy Özgürlük Meydanları’ndan kalkacak otobüslerin kalkış saati 10:30. Bireysel olarak gelecek katılımcılar ise start alanında en geç 12:00’da hazır bulunmaları gerekiyor. 

– Kayıt yaptıranların toplanma yerine nereden katılacaklarını işaretlemeleri gerekiyor.

– Avrasya Bisiklet Gezisi’ne katılacak tüm katılımcıların kask takması zorunlu.

– Katılımcılar kendi kasklarını ve bisikletlerini getirecek.

– Kayıt yaptıran katılımcılar sırt numaralarını 27-28 Nisan 2012 tarihleri arasında Taksim Meydanı’nda kurulacak olan çadırdan alabilecekler.

– Etkinliğe 18 yaşından küçükler katılamaz.

– Katılım 1.000 kişi ile sınırlı.

– Avrasya Bisiklet Gezisi’ne katılım ücreti 20 TL.

Detaylar www.avrasyabisikletgezisi.com/ adresinden alınabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın