Avrupa’nın En İyi Kamusal Alanları…

Kentlerdeki kamusal mekanları korumak ve canlandırma projelerini desteklemek amacıyla her iki senede bir düzenlenen "The European Prize for Urban Public Space"in sonuçları belli oldu.

Bu sene 7. kez verilen ödülün jürisinde Juulia Kauste (MFA), Sarah Mineko Ichioka (AF), Francis Rambert (la Cité), Peter Cachola Schmal (DAM), Dietmar Steiner (Az W), Ole Bouman (NAi) ve Josep Llinàs bulunuyordu.

36 Avrupa ülkesinden 347 projenin katıldığı ödülün kazananları şu şekilde:

Birincilik Ödülleri

Slovenya Ljubljana‘da 2011 yılında tamamlanan ve birincilik ödülünü paylaşan projenin tasarımcıları Boris Podrecca, ATELIER arhitekti, BB ARHITEKTI, ATELJE VOZLIČ, DANS arhitekti, TRIJE arhitekti, MEDPROSTOR ve URBI. “Preureditve nabrežij in mostovi na Ljubljanici (Renovation of the banks of the River Ljubljanica)” projesi eski kent merkezine doğru akan Ljubljana Nehri’nin iyileştirilmesine odaklanıyor.


Preureditve nabrežij in mostovi na Ljubljanici (Renovation of the banks of the River Ljubljanica)

Birincilik ödülünü paylaşan diğer proje “Arranjament dels cims del Turó de la Rovira” ise Barselona’da yer alıyor. Çevre düzenlemesine ve erişimin iyileştirilmesine odaklanan proje 2010 yılında hayata geçirildi ve tasarımcıları ise JDVDP ARQUITECTES, AAUP. Jordi Romero i associats SLP.


Arranjament dels cims del Turó de la Rovira

Mansiyon Ödülleri

Londra’da yer alan “Exhibiton Road” projesi, Londra’nın kültürel alanlarından birinde yer alan ana caddenin yayalar ve trafik arasında denge sağlanmasına yönelik düzenlenmesini içeriyor. 2011 yılında gerçekleştirilen projenin sahibi Royal Borough of Kensington and Chelsea.


Exhibiton Road

Fransa Nantes’de yer alan “Mémorial de l’abolition de l’esclavage (Memorial to the Abolition of Slavery)” projesi Loire Nehri iskelesinin yenilenmesine odaklanıyor. 2010 yılında biten projenin tasarımcıları Wodiczko+Bonder, Architecture, Art & Design.


Mémorial de l’abolition de l’esclavage

Malmö’de gerçekleştirilen “Annorstädes (Elsewhere)” mansiyon ödülüne layık görülen diğer bir proje. Bir enstalasyon projesi olarak demiryolu istasyonunda sergilenen “Annorstädes” 2011 yılında hayata geçirildi ve tasarımcısı ise Tania Ruiz.


Annorstädes (Elsewhere)

Özel Kategori

2011’de Madrid’de gerçekleştirilen Acampada en la Puerta del Sol mitingi jüri tarafından uzun tartışmalar sonucunda bir kamusal alanı niteleyen proje olarak özel ödüle layık görüldü.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın