Rotterdam Mimarlık Bienali’nin Paralel Sergileri

Rotterdam Mimarlık Bienali'nin ana sergisine paralel toplam 5 sergi var. Bu sergilerin dördü Rotterdam'da, bir tanesi ise Almere'de.

Akıllı Şehirler


University of Toronto
Infrastructural Reclamation Amy Norris, Clint Langevin

Paralel sergilerden birisi Netherlands Architecture Institute (NAi) Gallery 3’deki “Smart Cities – Parallel Cases 2”. Hollanda Mimarlık Fonu tarafından desteklenen sergi IABR’nin Amsterdam, Arnhem, Groningen, Maastricht, Rotterdam ve Tilburg’daki mimarlık okulları birlikte gerçekleştirdiği 2. iş birliği çalışması.

Sergide, dünyanının dört bir yanındaki öğrencilerin, bienalin teması olan “Making City” ile ilgili vizyonlarını aktardığı 23 proje bulunuyor. Daha temiz, daha esnek, daha kullanışlı, daha güvenli ve daha fazla iş olanağı vaad eden bu akıllı şehirleri ele alan sergi 12 Ağustos’a kadar gezilebilir.

Rotterdam Test Sahası

Rotterdam’daki diğer paralel sergilerin üçü Test Site olarak adlandırılan, üç farklı mekanda ve çevresindeki alanlarda düzenleniyor. Test Site olarak adlandırılan bölge, merkez bölge, Pompenburg ve Hofbogen’i kapsıyor.

– Merkez bölge, savaş sonrasından 1990’lı yıllara kadar yeniden inşa süreci geçirmiş.

– Pompenburg, 1960, 1970, 1980’lere tarihlenen büyük ofis binalarının ve konut yerleşimlerinin olduğu bir bölge.

– Hofbogen ise, hala dönüşüm halinde olan, geçtiğimiz yüzyıl başında inşa edilen tren yolu viyadüğünün olduğu yer. Buranın yakınında geçtiğimiz sene yerel girişimciler tarafından mağaza ve kafelerin olduğu Mini Mall isminde bir yer açıldı.

I/We/You Make Rottterdam

Mimarlık ofisi ZUS tarafından tasarlanan I/We/You Make Rottterdam sergisi, merkez tren istasyonu, Weena ve Pompenburg arasındaki farklı noktaları mesken tutuyor. Rotterdam’da yaşayanların işin içine dahil ederek şehrin geleceğini beraber şekillendirmeyi amaçlıyor. Yapılan projeler 12 Ağustos’a kadar gezilebilir.

Design as Politics

Bienal’deki paralel sergilerden biri de Design as Politics. 7 Temmuz’a kadar Mini Mall’da görülebilecek Design as Politics’te, Delft Üniversitesi’nin yine sergiyle aynı adı taşıyan bölümünde bienal için son iki sene içerisinde gerçekleştirilen projeler yer alıyor. Sergide ele alınan kentler arasında İstanbul da bulunuyor.

Making Douala 2007-2013


Fotoğraf: Pascale Marthine Tayou

Making Douala 2007-2013, Salon Urbain de Doula Trienali’nin gezici sergisi. Sergi, çağdaş sanat çalışmalarının Kamerun’un Douala şehrinin günlük yaşamına olan etkisini anlatıyor. Gerçekleştirilen çalışmalar Kamerunlu ve ülke dışındaki sanatçıların eserlerinden oluşuyor. Sergi 4 Haziran’a kadar gezilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın