VitrA, Çevre Dostu Projesiyle Türkiye’yi “Rio+20″de Temsil Edecek

VitrA, Atık Isı Geri Kazanım Projesi'yle, 20–22 Haziran'da Rio de Janerio'da gerçekleştirilecek "Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı"nda sunulacak "Türkiye Ulusal Raporu"nda yer almaya hak kazandı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan ulusal rapora alınan çalışma, “Sürdürülebilir Kalkınma Alanında En İyi Uygulamalar” kapsamında değerlendirildi. VitrA Karo tarafından hayata geçirilen Atık Isı Geri Kazanım Projesi, üretim süreçlerinde ortaya çıkan atık ısının tekrar kullanılabilmesini amaçlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Karodan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Yamaner, “Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu olarak, Blue Life adını verdiğimiz anlayış doğrultusunda, tüm üretim, tasarım ve yönetim süreçlerimizde enerji ve doğal kaynak tasarrufuna, karbon salımının azaltılmasına özen gösteriyoruz. Enerji verimliliği konusunda sahip olduğumuz pek çok sertifika ve ödüle ek olarak, VitrA Karo’yla, 2011 yılında Avrupa Birliği’nin eko-etiketini alan Türkiye’nin ilk seramik markası olduk. Enerji kullanımını azaltarak, doğaya salınan karbondioksit miktarını en aza indiren Atık Isı Geri Kazanım Projesi ise VitrA Karo A.Ş.’nin özkaynaklarıyla finanse edilmesi nedeniyle, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Proje kapsamında yılda 1.484 milyon m3 doğalgaz tasarrufu yapıldı ve 3.000 ton karbondioksitin doğaya salımı engellendi.” dedi.

VitrA, Türkiye’de ilk, dünyada ikinci ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ni 1999 yılında aldı. OHSAS 18001 belgesini 2008’de, dünyada sektöründe ilk EN 16001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni 2010’da almaya hak kazandı. 2012’de ise EN 16001’den ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ne geçişi gerçekleştirdi. VitrA aynı yıl, sektöründe Türkiye ve Avrupa’da, ürünlerinin bütünsel çevre performansını belgeleyen Tip-III Çevresel Ürün Beyanı’nı almaya hak kazanan ilk üretici oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın