GAÜ Ulusal Mimari Tasarım Yarışmasından 3 Ödülle Döndü

Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri: “Mimarlığı Sadece İnşa Süreci Değil, Sosyal, Kültürel ve Düşünsel Bir Olgu Olarak Algılıyoruz.”

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümü öğrencileri Mimar Sinan Üniversitesi tarafından düzenlenen ulusal mimari tasarım yarışmasından 3 ödül ile döndü.

“Kendi Mezarını Tasarla” konu başlığı ile düzenlenen ulusal mimari tasarım yarışmasında Girne Amerikan Üniversitesi mimarlık bölümü birinci sınıf öğrencisi Nuriye Ceren Kaplan üçüncülük ödülünü kazanırken Sinan Veysioğlu ve Ayşenurcan Gitmiş mansiyon ödülüne layık görüldü.

“KKTC Üniversitelerinden Sadece GAÜ Ödül Kazandı”

Lisans ve yüksek lisans derecelerinde öğrenim gören tüm mimarlık öğrencilerinin eserleri ile katıldığı yarışmada mimarlık eğitiminde otorite ve önde gelen Türkiye üniversiteleri arasından üçüncülük ödülünü Girne Amerikan Üniversitesi kazanırken yarışmanın birincilik ve ikincilik ödülleri Mimar Sinan Üniversitesi’nin oldu.

Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hossein Sadri ve Mimarlık ve İç Mimarlık öğretim görevlileri Bahar Aktuna ve Buğu Şah’ın yürüttükleri temel tasarım dersi çerçevesinde hazırlanan projeler insanın varoluşu ve insan – doğa ilişkisi ile ilgili felsefi ve şiirsel yaklaşımları ve mimari dilde güçlü betimleme teknikleriyle dikkat çektiler.

“Mimarlığı Sadece İnşa Süreci Değil, Sosyal, Kültürel ve Düşünsel Bir Olgu Olarak Algılıyoruz”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hossein Sadri, yarışmadaki GAÜ öğrencilerinin başarısının, GAÜ’nün eğitim felsefesiyle ilintili olduğuna dikkat çekerek “Bugün mimarlık eğitiminde her okulun kendi eğitim kimliğini oluşturma yaklaşımı yayılmaktadır. Bu çerçevede GAÜ – Mimarlık Bölümü olarak üniversitemizin de benimsediği şekliyle mimarlığın sosyal sorumlulukları ve çevresel farkındalıklara önem vermekteyiz. Bu nedenle de mimarlığa sadece inşa süreci olarak değil, sosyal, kültürel ve düşünsel bir olgu olarak bakıyoruz. Bu duyarlıkları elde etmek için birinci sınıftan itibaren tüm derslerde öğrencilerimize sadece teknik bilgiler aktarmayı değil, bilgileri yaratıcı ve sorumlu bir şekilde kullanabilecekleri, sorgulayabilecekleri ve yeni düşünceler ortaya koyabilecekleri ortamlar yaratmaya çalışmaktayız. Temel tasarım dersinin ilk projesi olarak verdiğimiz bu projede de bu hassasiyetlere vurgu yaparak, her öğrencinin kendi düşüncesini serbestçe sergileyebileceği imkanını sağlamaya çalıştık. Öğrencilerimiz de projeleri benimseyerek çok ciddi bir çalışma süreci geçirdiler ve az zamanda beklentilerin üzerinde olan projeler ortaya koymayı başardılar. Hepsine özverileri için teşekkür ediyor ve ödül kazanan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın