Mardin evleri dönüşüme hazır

Kendine özgü mimari tarzı ve köklü geçmişiyle adını duyuran Mardin’de tarihi dokuya zarar veren kaçak, çarpık ve köhnemiş yapılar yıkılacak.

Mardin Valiliği, Mardin Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında Kentsel Yenileme ve Restorasyon Projesi’nin yönetim bilgilerini yeniden kurgulamak üzere protokol imzalandı.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkılacak vatandaşları mağdur etmeden ev sahibi yapmak için imzalanan protokol kapsamında; eski Mardin kentsel sit alanı, Saraçoğlu Mahallesi, Ensar Mahallesi ve Ofis Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilecek olan; kaçak, çarpık ve köhnemiş yapı sahipleri, TOKİ tarafından konut yapımı yolu ile ev sahibi olacak. Çalışmalardan zarar gören vatandaşlara konut yapılması için Çiftlik köyü, Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’nden bir takım parseller toplu konut alanları olarak belirlendi.

Kentsel Yenileme ve Restorasyon projesinde konutları hasar görecek veya yıkılacak olan vatandaşların TOKİ projesinden yararlanmaları için TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve arasında protokol imzalandı.

Kentsel dönüşüm projesinin uzun soluklu bir proje olduğunu belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, çalışmanın, Mardin’in tarihi, sosyal yapısı ve ekonomisini koruma altına alacak ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarımını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.

Mardin halkının projeyi sahiplendiğini ve bu konuda bilinçlendiğini belirten Başkan Ayanoğlu, “İmzaladığımız bu protokolle de kentsel dönüşüm projesi kapsamında, eski Mardin kentsel sit alanı, Saraçoğlu Mahallesi, Ensar Mahallesi ve Ofis Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilecek kaçak, çarpık ve köhnemiş yapı sahipleri, TOKİ tarafından konut yapımı yolu ile ev sahibi olacak ve vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek.” dedi.

İmzalanan protokolde kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yapılacak çalışmadan zarar görecek vatandaşların yararlanması için TOKİ’ye verilen Çiftlik köyü, Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’nden bir takım parseller, toplu konut alanları olarak belirlendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın