Dünyanın Önde Gelen Tasarımcıları, Sanatçıları ve Kuramcıları Bilgi’de!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "Bahar Atölyeleri" Nisan ayının ilk haftasında yurtiçi ve yurtdışından tasarımcı, sanatçı ve kuramcıların katılımıyla Santral Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Nisan ayının ilk haftasında bu yıl ilk kez düzenleyeceği “Bahar Atölyeleri” dizisinde yurtiçi ve yurtdışından önde gelen tasarımcı, sanatçı ve kuramcıları ağırlayacak. Atölyelerin konusu ise 13 Ekim – 12 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Tasarım Bienali’ne paralel olarak Kusurluluk / Imperfection olacak.

Her sene Nisan ayının ilk haftasında belirlenecek bir konu çerçevesinde yapılacak olan atölye çalışmaları, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine mimarlık, tasarım ve sanat dünyasından kendini kanıtlamış kişilerin tasarım konusuna yaklaşımlarını gözlemleme; katılan kuramcıların o senenin konusu çerçevesinde düzenleyecekleri tartışmalara katılma ve karma gruplar dâhilinde profesyonel mimar, tasarımcı ve sanatçılarla kavramsal projeler dâhilinde çalışma fırsatını sağlayacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bahar Atölyeleri, mimarlık, iç mimarlık ve endüstri tasarımı gibi alanlardan seçkin profesyoneller ile kuramcı ve edebiyatçılara yer vereceği gibi, müzik, resim, sahne ve performans sanatları gibi alanlardan sanatçıları da bünyesine dâhil edecek.

Bu sene çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katılacağı atölye çalışmaları Tim Parsons (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı/Akademisyen, SAIC/ABD), Ayşe Birsel (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, birselplusseck/ABD), Koray Özgen (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, Paris/Fransa), Martina Mrongovius (Sanatçı, RMIT/Melbourne/Avustralya), Nancy A. Takahashi (Peyzaj Mimarı/Akademisyen, UVA/ABD) gibi önemli isimlerin bulunduğu uluslararası bir ekip tarafından yürütülecek.

Atölyeler dizisi İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra yurtiçindeki tüm mimarlık ve tasarım öğrencilerine de açık olacak.

Duyuru ve gelişmeleri vernal.bilgi.edu.tr adresinden takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın