ArkiPARC’ta Rusya Oturumu

Enis Öncüoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma Vegax Lex Uluslararası Proje Grubu Başkanı Yuriy Bortnikov, Meridian Development Direktörü Bülent Sarıkaya ve Impress Media'dan Alexandra Smorzhevskaya konuşmacı olarak katıldı.

{video475 src=”http://player.vimeo.com/external/41541566.sd.mp4?s=5e03585cfe67f5bc749409cc38ad7595″}

Alexandra S. Rusya yatırım ortamı hakkında bilgi verdiği sunumunda Rusya’nın gayrimenkul sektöründe gösterdiği gelişmeleri grafiklerle ifade etti. Rusya ticari emlak piyasasındaki aktörlerin çok büyük etken olduğunu, yabancı sermayenin ciddi derecede Rusya ile ilgilendiğini belirterek Moskova’da AVM yatırımlarının daha ön plana çıktığı bilgisini verdi.

10 senedir yükselen bir başarı grafiği ile Saint Petersburg’ta emlak sektöründe çalışan Bülent Sarıkaya, gayrimenkul sektöründe Rusya-Türkiye kıyaslaması yaparak iki ülkenin benzer ve farklı yönlerini aktardı. Saint Petersburg’da yapmış oldukları AVM projesinin en iyi proje seçilmesinin yanı sıra Türk işadamı olarak Rusya’da çalışmakta oldukları projelerden kısaca bahsetti.

Yuriv Bortnikov ise yabancı iş adamlarının Rusya’da iş yapabilmesi için büyük cesaret göstermesi gerektiğini belirterek bu anlamda Bülent Sarıkaya’yı tebrik etti. Rusya gayrimenkul piyasasında ilerlemeyi “mayın tarlasında yolunu bulmaya” benzeten Bortnikov çok büyük risklerin olduğunu bildirdi. Sunum Rusya yasal sistemi, mülk sahipliliği, yabancı ortaklık ve tahkim kurulu hakkında detaylı bilgi verilmesi ile son buldu.

Konuşmacıların eklemek istedikleri son sözlerin ardından oturum moderatörün konuşmacılara ve izleyicilere teşekkür etmesiyle sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın