Uludağ Mimarlık’tan Güzelbiryer’e Ziyaret

Koray İnşaat'ın Bursa'daki prestij projesi Güzelbiryer'i ziyaret eden Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan grup projeyi çok beğendi.

Gruptakilerin ortak kanaati: “Güzelbiryer adına yakışır bir yer olmuş.”

56 yıllık köklü geçmişinde imza attığı prestijli projeleriyle inşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Koray’ın Bursa’daki konut projesi Güzelbiryer, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de beğenisini kazandı. Tamamlanmış bir projeyi yerinde gezmek ve incelemek üzere Güzelbiryer’e gelen yaklaşık 60 kişilik gruba, Güzelbiryer Satış Müdürü Vildan Alpergün evsahipliği yaptı.

Öncelikle Güzelbiryer Tanışma Ofisi’nde Koray İnşaat ve Güzelbiryer projesiyle ilgili ayrıntılı bilgiler verilen grup, daha sonra örnek daire ve sosyal donatı alanları dahil olmak üzere tüm siteyi gezme ve ayrıntılı olarak inceleme imkanı buldu. Yoğun yağmura rağmen geniş katılımın gözlendiği geziye katılanlar siteyi küçük gruplar halinde gezdiler.

Gezi ve inceleme sonrası bir değerlendirme yapan öğretim üyesi Yüksek Mimar Dr. Yasemin Erbil, Güzelbiryer için, “Yeşil, sağlıklı bir çevrede huzur dolu, güvenli bir yaşam alanı” derken, Yüksek Mimar Dr. Filiz Şenkal Sezer ise görüşlerini şöyle ifade etti: “‘Güzellik’ kişiye göre değişen göreceli bir kavram olabilir. Ancak ‘Güzelbiryer’in adına yakışır ölçüde, kullanıcılarına yaşanabilir, huzurlu, konforlu, rahat ve ‘güzel’ bir hayat sunduğu açıkça ortada.”

Grupta yer alan öğrenciler, Güzelbiryer’in insan odaklı mimari yapısı, sıcak atmosferi, bahçe ve peyzaj düzenlemesi, az katlı oluşu, komşuluk ilişkilerini güçlendirici donatıları ve mimari özellikleriyle keyifli ve estetik bir yaşam alanı olduğunu belirterek, “Güzelbiryer, adına yakışır bir yer olmuş” dediler. Geziden çok memnun kaldıklarını ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak üzere çok doğru bir projeyi incelediklerini belirten Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin pek çoğu, gezi sonrası ilettikleri notlarla, projeye ilişkin görüş ve düşüncelerini Koray İnşaat’la paylaştılar

Etiketler

Bir yanıt yazın