Kentlerin Geleceğini Şekillendirenler ArkiPARC’ta Bir Araya Geliyor

Gayrimenkul sektörünün devlerini buluşturan ArkiPARC, Büyük Projeler “Master Development” teması altında, 28-29 Mart 2012 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Her biri kendi alanında söz sahibi yerli ve yabancı yüze yakın konuşmacının katılacağı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteklediği etkinliğin platin sponsorları Eroğlu, Mesa Mesken, Rönesans ve Astay.

Etkinliğin açılış konuşmalarını, kentsel dönüşüm konusunda en önemli söz sahibi olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Uluslararası Emlak Federasyonu (FIABCI) Başkanı Alexander Romanenko, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Arkitera Yönetim Kurulu Başkanı mimar Ömer Yılmaz yapacak.

Her sene olduğu gibi bu sene de etkinliğin özel bir konuşmacısı var. Kolombiya’nın başkenti Bogota’nın efsane belediye başkanı Enrique Peñalosa yapacağı konuşmasında ilham verici ve radikal çalışmalarından söz edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bogota Belediyesi arasında “Mutabakat Zaptı”nın imzalandığı şu günlerde kentin dönüşümünde önemli rol oynayan Peñalosa’nın İstanbul ziyareti büyük önem taşıyor.

Büyük Projeler “Master Development”

Günümüzde, dünyadaki toplam nüfusun büyük bir çoğunluğu kentlerde yaşıyor ve bu oran giderek artıyor. Kentler buna ayak uydurabilmek için büyük bir hızla değişiyor. Bu değişimin en önemli araçları ise büyük kentsel projeler. Büyük Projeler “Master Development” başlığı altında düzenlenen bu seneki ArkiPARC’ta temaya vurgu yapmak amacıyla Dünya’nın farklı ülkelerinden seçilen 20 büyük kentsel proje sergilenecek. Tamamlanmış, süren ya da henüz tasarım aşamasında olan bu projeler dönüşüm sürecinin işleyişi konusunda ziyaretçilere bilgi verecek.

Sadece İstanbul değil Ankara ve İzmir de Konuşulacak

Gayrimenkul sektörünün odak noktasındaki İstanbul’un gölgesindeki Ankara ve İzmir’in kent dinamikleri, kentsel sorunları, gelecek ile ilgili planları ArkiPARC’ın gündemine taşınarak irdeleniyor. Bu iki büyük kentin vizyonları belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleşecek iki ayrı oturumda konuşulacak.

“İzmir; Tamam mı, Devam mı?” başlığında gerçekleşecek oturumun konuşmacıları arasında, kulislerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı konuşulan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak bulunuyor. Işıl Dinçer moderatörlüğünüde gerçekleşecek panelin diğer konuşmacıları ise Ömer Egesel, Selim Gökdemir ve Enis Öncüoğlu olacak.

ArkiPARC’ın Sürpriz Konuğu Melih Gökçek

“Ankara, Türkiye’nin Hollywood’u olsun istiyoruz,” diyen Melih Gökçek’in son dönemdeki projeleri arasında şehre bir film platosu kurmak var. Peki, başkent Ankara’nın geleceğini şekillendirecek, bir dünya kenti yapacak tek proje bu mu? Ankara’nın vizyonunu Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ağzından dinleyeceğiz. Ankara’nın konuşulacağı bir diğer panel ise “Ankara MİA Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” olacak. “Büyük Projeler Sergisi”nde de ele alınan MİA İskitler, Ankara’nın gündemindeki en önemli dönüşüm projelerinden birisi.

Projeyi, Celal Abdi Güzer moderatörlüğünde, projenin master plan tasarımcısı Ali Osman Öztürk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gökşin ile Ankara’nın en büyük geliştiricisi ve “master development” kavramının İstanbul’daki tek örneği olan Tema Park’ın en büyük ortağı MESA’nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özhan Akçalı tartışacak.

Haliç ve Büyükdere Caddesi de ArkiPARC’ın Gündeminde

Biri geçmişin sanayi bölgesi olan Haliç, bir diğeri ise kentin ana damarlarından olan Büyükdere Caddesi. Her ikisinin de kendine özgü sorunları var. Haliç, bugünkü durumu, barındırdığı potansiyelleri ile dönüşümü bekliyor. Peki bu dönüşüm nasıl olacak? Moderatörlüğünü Tavit Köletavitoğlu’nun yaptığı Haliç oturumunun katılımcıları arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Madrid’de nehir kıyısında önemli bir dönüşüm projesine imza atan Francisco Burgos ve dünyanın en büyük müşavirlik firması olan AECOM’dan Jason Prior bulunuyor.

Büyükdere Caddesi, yarattığı dinamikler ve fırsatlara rağmen ulaşılabirlik, estetik ve kamusal alan olmak üzere pek çok sorunu bünyesinde barındırıyor. Peki bu sorunları aşmak için alternatif çözümler üretilebilir mi? Bu sorunun cevabı Superpool’un hazırladığı alternatif tasarımlar üzerinden konuşulacak. İstanbul üzerine farklı düşünce metodları üreten Superpool’un projesi kalabalık bir katılımcı kitlesi tarafından değerlendirilecek. Çalıştayın katılımcıları arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Asi İngiliz Mimar” William Alsop, ödüllü Türk mimar Gökhan Avcıoğlu, Türkiye’nin en önemli konut geliştiricilerinden Dumankaya’nın Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya gibi isimler de bulunuyor.

Sadece 400 Saniyeleri Var!

Son dönemin yıldızı parlayan ülkesi Türkiye, başta gayrimenkul sektörü olmak üzere her alanda yatırımcıların gözdesi. Peki, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını kutlamaya hazırlandığımız 2023’te bizi nasıl bir yapılı çevre bekliyor? Çılgın projeler, büyük kanal, göğe yükselen gökdelenler, başka? Bu konuları konuşmak için ArkiPARC’ta çok farklı bir tartışma ortamı oluşturulacak.

Türk ekonomisinin lokomotif sektörü gayrimenkulde söz sahibi, her biri farklı meslek gruplarından toplam 8 kişi, sadece 400 saniye içerisinde 2023 yılına dair vizyonlarını paylaşacaklar. “PechaKucha* Özel: Türkiye Gayrimenkul Vizyonu 2023” ismindeki bu etkinlik 28 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek.

Diğer Etkinlikler

ArkiPARC’ta gerçekleşecek etkinlikler sadece bunlar ile sınırlı değil.

– Türkiye’de Yeşil Mümkün mü?

– Gayrimenkulde Tarihselcilik

– Türkiye’de Gayrimenkul Yatırımları – Fırsatlar?

– Doğu Avrupa’nın Değişen Yüzü – Yatırımlar

– Rusya Buluşması

– Kentsel Dönüşüm

– Otel Yatırımları 2011-2012, Ofis Yatırımları 2011-2012 ve Konut Yatırımları 2011-2012 panelleri ile ARKİV Seçkileri 2011 Sergisi öne çıkan etkinlikler.

Bütün etkinlikler ile ilgili detayları bigiye www.arkiparc.com adresinden güncel olarak ulaşılabiliyor.

ArkiPARC Gündüzleri Kadar Geceleri de Hareketli

ArkiPARC’ın gün boyu devam eden oturumların yorgunluğu akşamları yapılacak etkinliklerle atılacak. 28 Mart Çarşamba akşamı yapılacak açılış daveti santralistanbul’daki Tamirane’de gerçekleşecek. Etkinliğin son gecesinde ArkiPARC Gayrimenkul Ödül Töreni ve gala yemeği yapılacak. Gecede sürpriz bir grup sahneye çıkacak.

Gayrimenkul Ödülü’nde Demokratik Seçim Yöntemi

Bu sene üçüncüsü verilen ödülde kazananı belirlemek için farklı bir yöntem izleniyor. “Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım” olmak üzere toplam 6 kategoride verilen ödülde finale kalanları seçici kurul belirledi. Kazananı belirleyen ise ziyaretçilerin verdiği oylar olacak. Etkinlik alanında oy verenler arasından yapılan çekilişle bir kişi iPad kazanacak.

Sosyal Medyada ArkiPARC

Etkinliğe katılamayanlar gelişmeleri ArkiPARC’ın sosyal medya adresleri olan http://twitter.com/arkiparc ve http://www.facebook.com/arkiparc üzerinden güncel bir şekilde takip edebilirler.

Etiketler

Bir yanıt yazın