İşte Yeni Afyon Müzesi!

TOKİ, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokolle Afyonkarahisar'da müze ve kültür kompleksini inşa edecek.

TOKİ tarafından ihalesi yapılıp inşasına başlanan müze ve kültür kompleksinin 20 milyon lirayı aşan bir ihale bedeli olan projenin 2013 yılının Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor. Kompleksin, diğer müzeler için de bir referans olması amaçlanıyor.

MÜZE VE KÜLTÜR MERKEZİ BİR ARADA

Mevcut projeye göre altı üniteden oluşacak 3 katlı kompleks, kültürel ve sosyal birçok hizmetin verilebileceği donanımlara sahip olacak. Müze bölümünde arkeoloji salonu, kent müzesi ve etnografya salonu, süreli sergi salonları, açık teşhir alanları, müze laboratuarları, müze eğitim alanları bulunacak. Konferans salonu ve kongre merkezinde ise 400 kişilik salonla beraber görsel sunum ve sinema gösterimlerinin yapılabileceği sistemler, sahne sanatlarına uygun sahne ve teknik servisler, kongrelerde ihtiyaç duyulacak simültane çeviri altyapısı, ses ve ışık denetimi de merkezin donatıları arasında. Bu açıdan kompleks hem müze hem de bir kültür merkezini bünyesinde barındıracak.

KAVŞAK NOKTASI AFYON’DA TURİSTİK MÜZE

Ankara, Antalya, İzmir, Eskişehir, Konya arasında bir nevi mola ve kavşak noktası olan Afyonkarahisar’ın bu yönü de dikkate alınarak tasarlanan kompleks, birçok sosyal hizmetin de verilebileceği bir yapı olacak. Bu açıdan komplekste süreli servis, satış, yiyecek/içecek alanları oluşturulacak. Bu kapsamda saatte onlarca kişiye hizmet verebilecek bir mutfak kurulacak. Şehirdeki turist yoğunluğu da dikkate alınarak tasarlanan komplekste 200 araç kapasiteli bir otopark ve tur otobüsleri için park yeri yapılacak.

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    En üstte görülen görselden hatırlatmak istedim ki mimarlar var olan çevreyi yok sayarak görmezden gelerek veya böyle göstererek ürünlerini görsel anlamda sergilemekten imtina etmeliler. Çevre yapıları ya göstermeliler yada yokmuş gibi yemyeşil yani gerçek dışı göstermemeliler. Mevcutla karşılaşıldığında yaşanacak hayal kırıklığı mimari görsellere olan güveni sarsacağı gibi mimara veya firmaya olan güveni de sarsacaktır. Ya var olanı da sunalım ya da çevreyi hiç göstermeyelim hele de yemyeşil… olmuyor yoksa.

Bir yanıt yazın