Yaya yoluna kaçak bekçi kulübesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğünce yıkım emri bulunan, Alkent 2000 Mahallesi çamlıca girişindeki bekci kulubeleri ve kemer inşaatlar yıkılmadan, yanlarına, yaya ve İETT otobüs yolu üzerine bekci kulübeleri yapıldı.

Devlet ve yaya yolu üzerine yapılan kaçak inşaatı yapanlar hakkında Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz’ün suç duyurusunda bulunması, yıkılması içinde Belediye’ye yazı yazması istendi.

TCK 184. maddesine göre suç olan kaçak kulübelere kimin izin verdiği araştırılıyor. ” Yapı ruhsatı almadan, ruhsata aykırı bina yapan / yaptıranlar 2 seneden 5 yıla kadar hapse mahkum olur ” diyen kanuna aykırı kulubeleri yapanlara savcılığıa suç duyurusu yapılacak.

TCK 154 hakkı olmayan yere tecavüz suçu

Hukukcular daha önce aynı yerin İBB tarafından imar yolu olduğu, üzerine yapılan inşaatlarında kaçak olduğuna dair rapor tanzim edildiğini hatırlatarak , yaya yoluna yapılan kaçakların TCK 154 hakkı olmayan yere tecavüz suçunada girdiğini, derhal yıkılması gerektiği yapanlar hakkında kanuni işlem yapılması gerektiğini açıkladılar.

Bunun cezası ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası.

TBMM’de soru önergesi olacak

Devlet yolu üzerinde yaya ve İETT otobüsleri yollarının kapatılmasına neden olan kaçaklar Dursun Boran tarafından TBMM de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in cevaplandırması talebiyle yazılı soru önergesi yapılacak. Gazeteci Boran bunun için 2 muhalefet milletvekiliyle görüştü. Haberdeki resim ve belgeleri sundu.

Etiketler

Bir yanıt yazın