Angkor Tapınağı’nın Aynısı Hindistan’da İnşa Edilecek

7,5 Milyon Pound'luk beton tapınak aslına tıpatıp benzeyecek.

Kamboçya’nın efsanevi dünya mirası Angkor Tapınağı’nın gerçek ölçülerdeki kopyasının Hindistan’da Ganj kıyısına inşa edilmesi planlanıyor.

Hint tapınağının tüm işlevlerine sahip olacak bu yapı, 12. yüzyılda inşa edilmiş orijinal tapınağa tıpatıp benzeyecek.

Hindistan’ın kuzey-batısındaki Patna bölgesinde yer alan Mahavir Mandir Tapınağı’nın şefi, Delhi’den neredeyse 12.000 km. uzaklığındaki Kamboçya’nın Siem Reap kentine seyahat edemeyecek Hintler’in de kendi bölgelerinde inşa edilecek bu büyük tapınağı deneyimlemeleri gerektiğini söylüyor.

Etiketler

1 Yorum

  • proje-yardim says:

    Komşu ülke Thailand’da olmamızdan dolayı Angkor Wat ı iyi bilmekteyiz . Gerçekten imkanı olan herkesin mutlaka en az bir sefer oradaki yaşamı teneffüs etmeli ve bu muhteşem yapıyı görmesi gerekir . Başlığı görünce hemen üzülerek yorum yapma ihtiyacı duyduk umarız Hindistan böyle bir girişimde bulunmaz keza Kamboçya’nın tek gelir kaynağı Angkor Wat . Bunun bir kopyasının yeniden inşaa edilmesi Kamboçya için büyük ölçüde gelir düşüşü yaratacaktır . Gerçe ülkeler arası mutlaka bir takım anlaşmalar yapılacaktır ama yinede dünyanın harikaları arasında kabul edilen bu yapının yerinde ve tek olması çok daha iyi .

Bir yanıt yazın