Engelliler için ulaşılabilir bir İstanbul…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bedensel ve görme engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine yenilerini ekledi.

Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlarımıza yönelik kentsel ve günlük yaşamı kolaylaştıracak, şehrimizi engelliler için daha ulaşılabilir hale getirmek amacı ile ana ulaşım yolları, kaldırımlar ve meydanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarını güvenli ve kolay bir şekilde sağlamaları hedefleniyor.

İstanbul’un coğrafi ve topografik yapısı dikkate alınarak sürdürülen çalışmalarda, sinyalize kavşaklar, sokak bağlantıları, yaya kaldırımları ve yaya geçitleri bedensel ve görme engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde yeniden düzenleniyor.

İstanbul geneli ana ulaşım yollarının tamamına yayılması planlanan çalışmalarla bedensel ve görme engelli vatandaşlarımızın metro, raylı sistemler, metrobüs ve otobüs duraklarına daha güvenli ve rahat bir şekilde ulaşımları hedeflenerek, toplu ulaşım güzergahlarının bulunduğu hatlara öncelik verildi. (Eski Edirne Asfaltı, Kabataş tramvay
hattı, Topkapı – Habipler hafif metro hattı)

Çalışma yapılan güzergâhlar;

-Beyoğlu Meclisi Mebusan Caddesi (Kabataş Tophane)
-Bakırköy Remzi Kazancigil Caddesi (Ataköy)
-Bayrampaşa-Gaziosmanpaşa-Eyüp (Eski Edirne Asfaltı)
-Beylikdüzü Atatürk Caddesi
-Maltepe Sahilyolu

Etiketler

Bir yanıt yazın