Canımız ve malımız TOKİ’ye emanet

ANKARAM Platformu, Meclis gündemine gelen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı"na tepki gösterdi.

Aralarında çok sayıda meslek örgütünün de bulunduğu Ankaram Platformunu oluşturan 61 örgüt, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Tasarısının Van depreminin ardından Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda “Kentsel dönüşüm yasası” adı altında gündeme getirildiğini söylediler.
Platform adına açıklama yapan Peyzaj Mimarlar Odası Genel Sekreteri Redife Kolcak, hükümetin yasaya zemin hazırlamak için, sıkça “vatandaşın can ve mal güvenliği”nden söz ettiğine dikkat çekerek, “Bu yasa ‘afet riski taşıyan kişi ve kamuya ait yapı ve alanlar’ın TOKİ’ye verilmesini öngören hükümler taşıyor” dedi.

TELAFİSİ OLMAZ

Kolcak, söz konusu yasa tasarısının ileride telafisi olmayacak durumlara yol açabileceğini belirterek,”Bu tasarı deprem bahanesiyle ileride bugünkünden daha büyük yağmaya yasal zemin oluşturmaktadır.
Deprem riskinden korunmak adına milli değerlerimiz, ormanlar ve mera alanlarımız tarihi ve kültürel varlıklar, askeri alanların korunmasıyla ilgili mevzuatlar ortadan kaldırılarak ülkenin bütün değerleri risk altında bırakılmaktadır” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın