Antoine Grumbach konferansına büyük ilgi

Yapı Endüstri Merkezi (YEM)'nde Antoine Grumbach tarafından "Büyük Paris": Projeler, Aktörler ve Müzakere Etapları. Vol.1 başlıklı bir konferans verdi.

Eşzamanlı çeviri ile gerçekleşen konferansta Antoine Grumbach, Büyük Paris projesinde günümüz teknolojisinden de faydalanarak nasıl dinamik bir projelendirme ve toplumsal görüş alışverişiyle çalıştıklarını anlattı.

Şehir üzerinde şehrin nasıl coğrafı yapı değerlendirilerek, deniz ve nehir olanakları değerlendirilerek, peyzaj korunarak geliştirildiğini slaytlarla açıkladı, projelerin Kyoto protololünü dikkate aldığının altını çizdi.

Konferansın ardından “İstanbul’daki kentsel projelere mukayeseli bakış”konulu bir panel düzenlendi. Nora Şeni (IFEA Müdürü)’nin yönettiği panelin katılımcıları; Korhan Gümüyaş (Taksim Platformu, İnsan Yerleşimleri Derneği Başkanı), Murat Güvenç (Şehir Üniversitesi), Güzin Kaya (MSGSU) ve Hüseyin Kaptan (Atelye 70) hem İstanbul P: Antoine Grumbach, aris bağlamında görüşlerini Antoine Grumbach ile paylaştılar hem de Grumbach’a sorular yönelttiler. Panelistler detaylarıyla anlatılan Büyük Paris projesiyle mukayese edildiğinde şehirciler, mimarlar dışlanarak, alt yapısına yatırım yapılmayan İstanbul’un başına gelenleri tsunamiye benzettiler.

Etiketler

Bir yanıt yazın