Büyükşehir’de Brifing Günü

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki e-belediye hizmetleri, kurumsal kimlik çalışmaları, Kartal Kavşağı çevre düzenleme çalışmaları ve Kültür Yolu projesi ile ilgili bilgiler aldı.

Başkanlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen brifinglerden ilki, e-belediye hizmetleri kapsamında gerçekleşti. Elektronik belediyecilik çalışmaları hakkında bilgiler alan Başkan Özhaseki, e-belediyecilik sayesinde vatandaşlara sunulacak hizmetleri değerlendirdi.

Ardından kurumsal kimlik çalışmaları konusunda brifing alan Başkan Özhaseki, vatandaşa süratli hizmet sunma, çalışanlara daha rahat ortam sağlayarak iş verimi ve kalitesini artırmak için güçlü bir kurumsal kimlik oluşturması gerektiğini kaydederek bu amaçla kurumsal kimlik hizmetlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Kartal Kavşağı merkezli düzenleme çalışması ile Talas Bulvarı ve Hisarcık yolunda yapılacak çevre düzenleme ve yol yapım çalışmalarını masaya yatıran Başkan Özhaseki, uygulanacak çevre düzenleme projesini inceledi.
Başkan Özhaseki’ye ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nce yenilenecek olan Cami Kebir ve Hunat Camii’nin abdesthane ve tuvaletlerine uygulanacak projelerle ilgili de bilgiler verildi.

ADIM ADIM ‘TARİHE DOKUNMAK’

Başkan Özhaseki, son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Zekai Görgülü ve Prof. Dr. Tülin Görgülü’den Kültür Yolu Projesi Master Planı çalışmaları hakkında bir brifing aldı.

‘Tarihe Dokunmak’ adı verilen Kültür Yolu Projesi’nin kendi içerisinde oldukça kapsamlı bir proje olduğunu ifade eden Prof. Dr. Görgülü, projenin etap etap devam edeceğini ve şu anda 1. etapta olduklarını söyledi.

Kayseri’de şehrin vizyonunu değiştirecek, geleceğe dönük önemli işler yapıldığını belirten Prof. Dr. Görgülü, “Bu projede Kayseri’nin kültür varlıklarını ortaya çıkararak bu kültür varlıklarına farkındalık yaratmayı amaçladık. Böylece buraların gezilen, ziyaret edilen yerler olmasını sağlayacağız. Bu geziler, yerelden ulusala, ulusaldan uluslararasına kadar ilerleyecek. Kültür Yolu, içerisinde şenlikler, etkinlikler barındıran kapsamlı bir proje olacak” dedi.

Kültür Yolu Projesi’nde her türlü fikir ve önerilere açık olduklarını ifade eden Prof. Dr. Görgülü, proje kapsamında oluşturulan güzergahlar hakkında da Başkan Özhaseki’ye bilgiler verdi. Buna göre 5 km. uzunluğunda olacak ‘Büyük Tur’, temalı olarak yapılacak ‘Müze Tur’ ve ‘Çarşı Turu’ gibi detayların işlendiği brifingte ayrıca sosyal-kültürel etkinlik alanları, toplanma ve buluşma yerleri, otoparklar, yönlendirme levhaları ve enformasyon noktaları gibi konular üzerinde duruldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın