İzmir’in 4 binası en iyiler arasında

Balçova Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Gaziemir Özel Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi ve Urla Cumhuriyet Meydanı, Türkiye'nin en iyi 39 binası arasına girdi.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Türkiye’deki mimarlık üretimini belgelemek amacıyla düzenlediği “Arkiv Seçkileri”nin 2011 sonuçları belli oldu. İzmirli işadamı Nafiz Gönen ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun uğruna 7 ay cezaevinde yattıkları Urla Meydan Projesi ile birlikte Ege’den 6 proje, Türkiye’nin en iyiler arasına girdi.

Mimarlık kültürünün gelişmesi için ulusal ve uluslararası alanda çalışan Türkiye’nin ilk bağımsız mimarlık merkezi olan Arkitera Mimarlık’ın 2011 yılına yönelik kültürel, sosyal, ekonomik, çevresel ve estetik değer ölçütlerine dayanarak gerçekleştirdiği Türkiye’nin en iyi binaları seçkisi tamamlandı. Türkiye’de 2011’de üretilen mimarlığı kayıt altına alıp bir kaynak oluşturmak olan Arkiv Seçkileri projesi kapsamında değerlendirmeyi, Serbest Mimarlar Derneği temsilcileri Yeşim Hatırlı, Boran Ekinci, Dürrin Süer Kılıç ile İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Ferhan Yürekli ve Arkitera’dan Selin Biçer’in oluşturduğu seçici kurul yaptı.

79 PROJE YARIŞTI

2011’de uygulaması bitmiş, önemli 79 proje içinden 39 proje seçkiye değer bulundu. Bu projeler arasına ise Ege’den 6 proje girdi. Seçkiye değer görülen projeler Balçova Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Gaziemir Özel Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, Urla Cumhuriyet Meydanı, Bodrum Sıra Evler, Bodrum Ersan Evi oldu.

ONUR VERİCİ

Bu mimari yapılar arasında ise Urla Cumhuriyet Meydanı yer aldı. 18 bin metrekare alanıyla Türkiye’nin en büyük meydanlarından biri olan ve geçen yıl 30 Haziran’da hizmete açılan Urla Cumhuriyet Meydanı için İzmirli işadamı Nafiz Gönen ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, 7 ay cezaevinde yatmıştı. Başkan Karaosmanoğlu, “Geleceğin Urla’sını oluştururken amacımız geçmişin dokusunu bozmadan Urla’nın çağdaş ve modern yüzünü ortaya çıkarmak. Yaptığımız projelerin bağımsız bir kurul tarafından takdir edilerek en iyiler arasında yer alması onur verici. Projelerimiz ve çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın