XIII. Ulusal Mimarlık Sergisi’ne Proje Dalında Katılım için Önemli Duyuru

Mimarlar Odası XIII. Ulusal Mimarlık Sergisi'ne proje dalında katılım için kendi sitesinde bir duyuru yayınladı

Duyuru aşağıdaki gibidir:

“2012/ XIII. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’ne “katılım koşulları”nın 9. maddesi şöyledir:

“Ülkemizde ruhsat ve mesleki denetim uygulaması başladıktan sonra üretilen; ruhsatsız, Mimarlar Odası’nın mesleki denetim işleminden geçirilmeyen ve hakkında ÇED çekince raporu düzenlenen eserler, sergiye katılamazlar. Yapıya dönüşmemiş ve inşaat ruhsatı alınmamış eserler, müelliflik ve telif hakkı tescil işlemi yaptırılmış olması şartıyla PROJE DALI’nda katılabilirler. Kamu yapıları veya özel statüde üretilen yapıların Yapı Dalı’nda sergiye katılabilmesi için mesleki denetim işleminden geçmiş olması yeterlidir, ruhsat aranmaz.”

PROJE DALI’nda katılacak eserler için yapılacak “müelliflik ve telif hakkı tescil işlemi”, katılımcıların her türlü tasarımının korunmasına yardımcı olunması amacıyla yapılmaktadır. Bu işlem için katılımcılar, bağlı oldukları Mimarlar Odası Şubesine başvurabilirler. Projenin tasarlandığı kentte hizmet veren Şubeye başvurmalarına gerek yoktur.

Katılımcıların “müelliflik ve telif hakkı tescil işlemi” başvurularında, bir dilekçe ile ileride doğabilecek aksi durumlara karşı yasal sorumluluğun kendisine ait olduğunu yazılı olarak beyan etmesi, sunabildiği her türlü belgeyle birlikte herhangi bir ölçek, çizim ve sunum tekniğinde hazırlanmış proje veya tasarım çalışmasını sunması yeterlidir.

Bilgilerinize sunar, ödül programında başarılar dileriz.

Mimarlar Odası”

Etiketler

Bir yanıt yazın