İnciraltı için yasa çıkıyor

EXPO'nun geleceğini tehlikeye atan İnciraltı'ndaki plan sorununa çözüm bulundu. İzmir heyetinin Ulaştırma, Turizm ve Şehircilik Bakanları ile yaptığı toplantıda, özel yasa kararı alındı

Ankara’da yapılan EXPO zirvesinde, İnciraltı’nın planlanması için özel yasa kararı çıktı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Genel Sekreter Ergüder Can’dan oluşan heyet, Denizlcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile biraraya geldi.

Kıraç’ın verdiği bilgiye göre EXPO alanıyla ilgili sorunun aşılabilmesi için hazırlanan yasa, Büyükşehir ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratlarının plana son şeklini vermesinden sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından Bakanlar Kurulu’na getirilecek. Bakan Yıldırım, yasanın bir an önce çıkması için gereken temasları üstlenecek. Yasanın çıkmasından sonra hem EXPO alanıyla ilgili sorun hem de İnciraltı planı çözülmüş olacak.

İzmir’de trafik şurası düzenleniyor
İzmir’e bu akşam döneceklerini ifade eden İzmir Valisi Cahit Kıraç, “Bugün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ve Dış İşleri Bakanlığı’nı ziyaret edip çalışmalarda destek isteyeceğiz. Ayrıca İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İZKA tarafından ortaklaşa bir trafik şurası düzenlenmesi kararını aldık. Mart ya da Nisan ayında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu şura için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan tam destek aldık” dedi.

35 proje ödül getirdi
Yıldırım, Gözlem Gazetesi tarafından düzenlenen “Ekonomi ve politikada yükselen portreler” ödül törenine katıldı. İşletme ekonomisinde Paşabahçe- Şişecam’ın Düzcam Grup Başkanı Gülsüm Azeri, AVM modeli ile İdol İnşaat Başkanı Hakan Acıtaş, Turizm alanında Kaya Holding A.Ş’nin Onursal Başkanı Burhanettin Kaya, Marka Yaratma dalında Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Çağdaş yerel yönetimde Seferehisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “35 İzmir 35 Proje” ile de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ödül verildi.

Moratti, Milano deneyimini anlattı
EXPO Yürütme Kurulu, Milano Belediyesi eski Başkanı Bayan Letizia Moratti’yle Milano’da yaptığı görüşmeden sonra İzmir’e döndü. Milano’nun EXPO 2015 seçimlerini kazanmasında önemli rol oynayan Moratti, EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ve beraberindekilere deneyimlerini aktardı. Mahmut Özgener’in verdiği bilgilerle İzmir’in EXPO 2020 adaylığı üzerine görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda Milano’nun 2015 adaylığındaki çalışmalarını anlatan Moratti, heyet üyelerinin uzmanlık alanlarıyla ilgili teknik sorularını da yanıtladı.

“Destek vermeye hazırız”
Adaylık sürecinde her türlü yardım ve destek vermekten mutluluk duyacaklarını söyleyen Moratti, İzmir’e bol şans diledi. Heyette, EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’le birlikte Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, Ulaştırma Bakanlığı temsilcisi Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve EXPO Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can da yer aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın