ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü 2012 Finalistleri Belli Oldu!

ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü Finalistleri ArkiPARC 2012'de yarışacak.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin “Büyük Ölçekli Projeler” ana teması ile 28 – 29 Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği ArkiPARC Gayrimenkul Buluşması, önemli bir paylaşım platformu olması ile dikkat çekiyor.

Aynı zamanda kentsel çevreye olumlu katkıları olan projelerin onurlandırılması ve teşvik edilmesi amacı ile 2008 yılından bu yana verilen Türkiye’nin Gayrimenkul Ödülü ArkiPARC 2012 kapsamında üçüncü kez sahiplerini bulacak.

Gayrimenkul Ödülü finalistlerini belirlemek üzere Menekşe Ataselim, Güniz Çelen, Ömer Egesel, Murat Ergin, İsmail Kavuncu, Markus Lehto, Enis Öncüoğlu ve Murat Özgümüş’ten oluşan Seçici kurul biraraya geldi.

ArkiPARC 2012 kapsamında verilecek ödüle; Alternatif Yatırımlar kategorisi altında 6, Alışveriş Merkezileri kategorisinde 13, Karma Kullanımlar kategorisinde 9, Konut kategorisinde 17, Ofis Yatırımları kategorisinde 9 ve Otel yatırımları kategorisinde 8 aday olmak üzere 6 kategoride toplam 62 başvuru gerçekleşti.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gayrimenkul projelerinin değerlendirildiği jüri toplantısında öne çıkan projelerin arasında İstanbul’un yanısıra Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Adana ve Kayseri’den projelerin yer alması bu bölgelerdeki hareketliliğin de göstergesi niteliğinde.

Jürinin başvurular arasından finalistleri belirlediği Gayrimenkul Ödülü için kazananları ArkiPARC katılımcıları tarafından belirlenecek…

Gayrimenkul Ödülü kazananları 28-29 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleşecek olan ArkiPARC 2012’ye ziyaretçi, katılımcı, basın, konuşmacı olarak katılan davetliler tarafından oylanarak seçilecek. Gayrimenkul Ödülü için finalistler 6 kategoride yarışacak.

Alternatif Yatırımlar kategorisinde; İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (İzmir), Raif Dinçkök Kültür Merkezi (Yalova), The Seed (İstanbul), Alışveriş Merkezi kategorisinde; Adana Optimum Outlet AVM (Adana), Anatolium Alışveriş Merkezi (Bursa), Forum Kayseri Alışveriş Merkezi (Kayseri), Karma Kullanım kategorisinde; Mersin Marina (Mersin), Tepe Prime (Çankaya, Ankara) olmak üzere iki finalist belirlendi.

Konut Kategorisinde; Apartman Belkıs (Beyoğlu), Çekmeköy Mayavera Projesi (Çekmeköy), Nef 04 Apartments (Eyüp), Ofis kategorisinde; Doğan Holding Binası (Üsküdar), Eser Yeşil Binası (Çankaya), Tekfen Kağıthane Ofispark (Kağıthane) finalist olarak belirlenirken, Otel kategorisinde ise Hilton Garden Inn Golden Horn (Sütlüce- Beyoğlu), Tulip City Otel (Beyoğlu) ve Antalya’da yer alan Zeynep Golf Resort finalist olarak belirlendi.

ArkiPARC 2012’de yapılacak oylamanın ardından Gayrimenkul Ödülü kazananları 29 Mart akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek tören ile sahiplerini bulacak.

Türkiye’nin ilk ve tek Gayrimenkul Ödüllü’nü Kazananlar
90 projenin yarıştığı Gayrimenkul Ödülü 2011’in kazananları, konut kategorisinde L’ist İstinye Suites, Ofis kategorisinde Tekfen Levent Ofis, Otel kategorisinde Argos in Cappadocia, AVM kategorisinde Forum Aydın AVM, Alternatif Yatırımlar kategorisinde Borusan Müzik Evi, Karma Kullanım kategorisinde Çeşme Marina olmuştu.

Gayrimenkul Ödülü’nün ilkinde ise “Alternatif Yatırımlar” kategorisinde başarılı bir kentsel dönüşüm örneği olan santralistanbul, “Otel” kategorisinde metruk bir Osmanlı sarayından ultra lüks bir otele dönüştürülen Four Seasons Hotel at the Bosphorus, “Ofis” kategorisinde özgün bir medya yapısı olarak planlanan DMC Ankara, “AVM” kategorisinde alışveriş merkezlerine yepyeni bir yorum getiren ve Anadolu yakasının buluşma merkezi olan Meydan Alışveriş Merkezi, “Konut” kategorisi “yenileme” alanında Galata’yı gençleştiren projelerden olan Ali Hoca 6 ve “yeni gelişme” alanında Türkiye’deki konut biçimine yeni bir yorum getiren Evidea olmuştu. Avrupa’nın en büyük hali olan Bursa Sebze Meyve Hali ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ise “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülürken “Karma Kullanım” kategorisinde başka finalist belirlenmeksizin Akaretler Sıraevleri, ödüle değer bulunmuştu.

Kazananların belirleneceği ArkiPARC 2012’de katılımcılar aynı zamanda gayrimenkul, kamu ve inşaat sektörü içindeki yeni rollerini ve olası işbirliklerini keşfetme şansını yakalarken, Türkiye’de güncel kentsel dönüşüm ve büyük ölçekli prolejer gibi güncel konuları tartışacaklar. ArkiPARC 2012 katılımcıları ayrıca, kamu sektöründeki yetkililerle bir araya gelerek projelerini etkili bir kitleyle paylaşma olanağı da bulabilecekler.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için: www.gayrimenkulodulu.com

Etiketler

Bir yanıt yazın