Genç Ahşap Koruma Sistemleri İMOB’daki Yerini Aldı

Mobilya boya ve vernik sektörünün lider markası Genç, 8. İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB)'na katıldı. Mobilya sektörünün tüm temsilcilerini bir araya getiren fuarda, Genç fuaye alanında yer alan standında yeni teknolojilerini ve ürünlerini tanıttı.

Ana fuayede yer alan standıyla Genç Ahşap Koruma Sistemleri fuarda, UV boya ve vernik, su bazlı mobilya ve cam boyası, PU (Poliüretan) boya ve vernik, Akrilik boya ve vernik ürün gruplarını tanıttı.

Mobilya üreticilerini ve tüm yan sanayi firmalarını bir araya getiren fuar ile ilgili olarak Kayalar Kimya CEO’su Ersin Kayalar fuarın sektörün gelişimini desteklemek, ulusal ve uluslararası pazarla da sektörün varlığını güçlendirmek açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bu yıl ihracat potansiyeli açısından önemli bağlantılar kurduklarını söyledi.

Mobilya ihracatı 1 milyar 200 milyon doları aştı…

Türkiye mobilya sektörünün gelişimine değinen Ersin Kayalar, “Türkiye’de son yıllarda ciddi oranda artan genç ve eğitimli tüketici kitlesi, yükselen hayat standartları, dinamik ve sürekli gelişen ekonomik yapının mobilya sektörüne olan talebi her geçen gün artırdığını görüyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi sektör 2011’de de ihracat atağını sürdürdü. MOSDER’in verilerine göre; Türk mobilya sektörü, 2011 yılının ilk dokuz ayında 2010’un aynı dönemine oranla yüzde 21’lik artışla ihracatını 1 milyar 199 milyon dolara taşıdı. B gelişmelere paralel olarak her geçen gün atölye büyüklüğünde markasız ürün yapan firmalar, yerlerini orta ve büyük çaplı fabrikalara bırakmaktadır. Bu da markalaşma sürecinde olan mobilya firmalarının teknoloji ve makine yatırımlarına giderek ürün kalitelerini arttırma ihtiyacını doğurmuştur” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın